Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Έλληνας που ξεσηκώνει τους βρετανούς “Αγανακτισμένους”

Ο Έλληνας που ξεσηκώνει τους βρετανούς “Αγανακτισμένους”

Ένας 28χρονος Έλληνας δίνει το ρυθμό στις συγκεντρώσεις των βρετανών “Αγανακτισμένων”, στήνοντας μία σελίδα στο Facebook με τον τίτλο “Occupy London” και συντονίζοντας τη δράση.

Ο Σπύρος Λημναίος που έχει σπουδάσει ΜΜΕ και Κοινωνική Ψυχολογία μιλά στο Έθνος λέγοντας ότι “παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις τόσο στην Αθήνα και στη Βρετανία”. “Αγανακτισμένος όπως και πολλοί άλλοι με αυτά που διάβαζα και εμπνεόμενος από την ιδέα του Occupy Wall Street, σκέφτηκα ότι κάτι τέτοιο ίσως θα είχε απήχηση στη Βρετανία” αναφέρει.

“Ήμασταν πέντε άτομα που αποφασίσαμε να ανοιχτούμε και να το προσπαθήσουμε” αναφέρει για τα πρώτα βήματα της κίνησής τους, ενώ τονίζει ότι πρέπει – όπως και οι αγορές – να παγκοσμιοποιηθούν οι αντιδράσεις των πολιτών.

Στις διαδηλώσεις των βρετανών “Αγανακτισμένων” συμμετέχουν εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές και κυρίως άτομα που δεν είχαν ως σήμερα πολιτική συμμετοχή, όπως λέει.

“Στη Βρετανία 2 εκ. άνθρωποι έχουν χάσει τη δουλειά τους, η ανεργία στους νέους είναι στα ύψη και χιλιάδες οικογένειες έχουν χάσει τα σπίτια τους. Την ίδια στιγμή οι τράπεζες που είναι υπεύθυνες για την καταστροφή φεύγουν με κέρδη δισεκατομμυρίων, αφού πρώτα έπεισαν τους φορολογούμενους ότι πρέπει να τις στηρίξουμε με 1,3 τρισ. λίρες” προσθέτει.

Ο κ. Λημναίος απευθύνει έκκληση στους Έλληνες μέσω του Έθνους. “Θα θέλαμε να καλεσουμε τους έλληνες ‘Αγανακτισμένους’ να οργανωθούν ανεξάρτητα από κόμματα και συνδικάτα και να έρθουν σε επαφή με εμάς και τις υπόλοιπες κινητοποιήσεις”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε