Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

O Ερντογάν στο πλευρό των Παλαιστινίων με δηλώσεις του

O Ερντογάν στο πλευρό των Παλαιστινίων με δηλώσεις του

Η Τουρκία υποστηρίζει “το δίκαιο σκοπό του λαού της Γάζας”, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τις δηλώσεις του οποίου μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Στην πρώτη του αντίδραση για την κλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι θα μιλήσει αργότερα σήμερα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ότι θα συζητήσει για τη σύγκρουση κατά τη συνάντηση που θα έχει με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι αύριο.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ περιέγραψε παράλληλα σήμερα την ισραηλινή επίθεση στη Γάζα ως μια “αιματηρή επένδυση ενόψει των εκλογών”, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

“Η σφαγή στη Γάζα το 2009 στην οποία σκοτώθηκαν 1.500 άνθρωποι έγινε λίγο πριν από ισραηλινές εκλογές. Το Ισραήλ θα έχει εκλογές τον Ιανουάριο. Δεν θα έπρεπε να γίνεται μια αιματηρή επένδυση ενόψει των εκλογών”, είπε ο Γκιουλ.

Επικρατεί ένταση στις σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και το Ισραήλ από το Μάιο του 2010 μετά το θάνατο οκτώ Τούρκων και ενός Αμερικανού πολίτη τουρκικής καταγωγής από Ισραηλινούς καταδρομείς, στην επιχείρηση που πραγματοποίησαν για να σταματήσουν το υπό τουρκική σημαία πλοίο Μαβί Μαρμαρά το οποίο μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 Η Μέρκελ στρέφεται στη Ρωσία (;) – Συνάντηση με Πούτιν στο Κρεμλίνο 

Στις επάλξεις 30.000 Ισραηλινοί στρατιώτες για χερσαία επιχείρηση στη Γάζα – Διαδηλώσεις σε Δυτική Όχθη, Ιράν και Κάιρο

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε