Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο φορολογικός απόπατος και το σκηνικό της Ύδρας

Ο φορολογικός απόπατος και το σκηνικό της Ύδρας

Στις ορθοπλαγιές απέναντι από τη Σπίνα Λόνγκα , τα όρνεα σκανδαλίζονται και εφορμούν στις πισίνες για λίγο χλωριωμένο νερό τις ώρες της ησυχίας.

Στο Νησί οι σημαίες του Τσόκλη κυματίζουν τη μέρα σαν φιγούρες σμήνους από μαυροπούλια και φώτα δεν έχει τις νύχτες γιατί ποιος θα πληρώσει το πετρέλαιο για τις γεννήτριες;Οι όποιοι φορολογούμενοι ή οι φοροφυγάδες και μη του τουρισμού;

Χαμηλά στα μαγαζιά, τα κλιμάκια του ΣΔΟΕ στο πλαίσιο των εγκυκλίων υλοποιούν τις παρωδίες των ελέγχων από την τουριστική μεθόριο ως την νησιωτική ενδοχώρα και γίνονται θέμα εκεί όπου το σκηνικό μοιάζει έτοιμο. Καλή ώρα όπως στην Ύδρα προσφάτως απ όπου άνοιξε ο Αυγουστιάτικος πόλεμος θέσεων για τη φοροσυνείδηση και τον ελεγκτικό προσανατολισμό.

Εν όψη της τρέχουσας αβεβαιότητας που φτάνει μέχρι το ενδεχόμενο κοπής νέου εθνικού νομίσματος στους προσεχείς μήνες , όσοι συγκεντρώνουν ρευστό αυτή την περίοδο στην τουριστική επικράτεια ψάχνουν νέους τρόπους φοροαποφυγής .Οι πιθανότητες κάποιου να γίνει ενάρετος είναι πολύ μικρότερες όταν είναι σχεδόν βέβαιη η κατάταξη του στην κόλαση ή όταν σε κάθε περίπτωση έχει εξασφαλίσει την παραμονή του στον παράδεισο.

Δεν υπάρχει περίπτωση η Ελληνική κοινωνία να αποκτήσει φοροσυνείδηση πριν οι διαχειριστές του δημοσίου χρήματος γίνουν αποδεδειγμένα αξιόπιστοι και εξασφαλιστεί ισονομία και ανταποδοτικότητα.Αν αυτά δεν έγιναν τόσα χρόνια , πως αλήθεια μπορούν να δρομολογηθούν σε πτωχευτική τροχιά με τις κρατικές παροχές σε κεφαλαιώδη ζητήματα στο ναδίρ;

Το 1972 ένας Έλληνας πλοίαρχος ,κατά την αφήγηση του ,έδωσε πρόσθετη αμοιβή πέντε χιλιάδων δολαρίων σε έναν Φιλανδό μηχανικό και αυτός πριν αλλάξει πλοίο ταξίδεψε στη χώρα του για να πληρώσει την εφορία και το ασφαλιστικό του σωματείο επί της έκτακτη αμοιβής.Η κουλτούρα της φοροαπόδοσης ήταν κατεστημένο στον προχωρημένο κόσμο πριν από μισό αιώνα.Περίπου τόσα χρόνια πετάξαμε εδώ για να γεμίσουμε τον φορολογικό απόπατο.
Να τον γεμίσουμε με εγκάθετους των κομματικών σωλήνων , με άσχετους από τα τρένα και την καθαριότητα , με χειροκίνητα αρχεία, με νομοπαράθυρα , φοροτεχνίτες και κλεπταποδόχους των δημοσίων εσόδων.

Τα πρώτα χρόνια της Αλλαγής άκουσα κάποιον των επιχειρήσεων να λέει , σιγά μην πληρώνω φόρους για να διορίζει ο Ανδρέας πρασινοφρουρούς. Πρόσφατα άκουσα τον ίδιο να λέει , σιγά μην ρίξω λεφτά στον άδειο κουβά του Σαμαρά ή μην πληρώσω για να διορίσει ο Τσίπρας την αφρόκρεμα των νέων ψηφοφόρων του.
Μοιάζει αδύνατο να αδειάσει ο φορολογικός απόπατος και να αποκατασταθεί στην Ελλάδα μια στοιχειώδης δικαιοσύνη και ισορροπία στο δούνε λαβείν κράτους και πολιτών, σε συνθήκες εκκαθάρισης εν λειτουργία.
Σε συνθήκες που ,”ο σώζων εαυτόν σωθήτω” είναι το δόγμα στη παράξενη σύγχρονη Ελλάδα με τον μισό πληθυσμό να λιώνει , ένα μεγάλο τμήμα του να εξαντλεί αποθέματα και τη νέα ολιγαρχία της κρίσης να σωρεύει λίπος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε