Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ο “Γιώργος Παπανδρέου” κάνει το Παρίσι να ξεκαρδίζεται! (VIDEO)

Ο “Γιώργος Παπανδρέου” κάνει το Παρίσι να ξεκαρδίζεται! (VIDEO)

Φυσικά, δε μιλάμε για τον πραγματικό Γιώργο Παπανδρέου. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι ο “πρωταγωνιστής” της θεατρικής παράστασης Vive la crise του Αλέξανδρου Κολλάτου, που παίζεται από το καλοκαίρι στα θέατρα της Γαλλίας.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης έφτιαξε μια θεατρική παράσταση για όλα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα από το 2010. Από το “λεφτά υπάρχουν” μέχρι τον… νευρικό κλονισμό που προκάλεσε σε Άνγκελα Μέρκελ, Κριστίν Λαγκάρντ και Νικολά Σαρκοζί το δημοψήφισμα του Νοεμβρίου του 2011.

Η θεατρική παράσταση, που έκανε περιοδεία το καλοκαίρι στη Γαλλία (παίχτηκε και στο φεστιβάλ της Αβινιόν τον Ιούλιο), ανεβαίνει τώρα στο θεάτρο Saint Michel του Παρισιού.
Η επιλογή μάλλον δεν είναι τυχαία, αφού το θέατρο βρίσκεται στο Cartier Latin της γαλλικής πρωτεύουσας, την “καρδιά” της ελληνικής κοινότητας στο Παρίσι εδώ και πολλά χρόνια.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσουμε στην παράσταση “Vive la crise”, που ανεβαίνει από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 30 Μαΐου 2013.
Στην παράσταση θα είναι παρών ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας, Γιώργος Παπανδρέου, που κάνει λαμπρή καριέρα ως ομιλητής και μας τιμά με το ταλέντο του.
Το θέατρο βρίσκεται στο Saint-Michel, περιοχή συμβολική, όπου οι Έλληνες ήταν πρόσφυγες κατά τη δικτατορία των Συνταγματαρχών.
Σήμερα, αυτή η ίδια περιοχή φιλοξενεί Έλληνες και Γάλλους ηθοποιούς σε μια παράσταση στα γαλλικά, για την κωμικό-τραγική κατάσταση του ελληνικού λαού», αναφέρει το κείμενο για το θεατρικό.

Στην παράσταση εκτός από το σύνθημα “λεφτά υπάρχουν”, ο… Γιώργος Παπανδρέου κάνει γυμναστική, αποθεώνεται και αποδοκιμάζεται. Γίνεται επίσης αναφορά στις αυτοκτονίες χιλιάδων Ελλήνων που δεν άντεξαν.

Η σκηνοθεσία είναι του Αλέξανδρου Κολλάτου και παίζουν: Laura de Boischevalier, Δήμητρα Χαριτοπούλου, Joachim Delmotte Brice Landwerlin, Matthieu Moerlen, Ηλέκτρα Παρικου.

Μια γεύση από την παράσταση μέσα από τα video που ανέβασε στο YouTube ο Αλέξανδρος Κολλάτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αυστριακό περιοδικό για Παπανδρέου: «Απόψεις ενός χρεοκοπημένου»

Στρώνουν χρυσάφι στα πόδια του Γιώργου – 30.000 δολάρια για επτά διαλέξεις

Le Monde:”Κονφερασιέ ο Γ. Παπανδρέου”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε