Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο “Γολγοθάς” ξεκινάει από… την Εθνική Οδό -30% ακριβότερη η έξοδος

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Ως και 80 ευρώ πιο ακριβό το ταξίδι για μια οικογένεια λόγω βενζίνης
– 30% αυξήθηκαν τα διόδια, από 2 ως και 10 ευρώ ανάλογα την κατεύθυνση
– Πληρώνουμε “ειδικούς φόρους” και εργολάβους για δρόμους μισοτελειωμένους

Μόνο για το ταξίδι μιας οικογένειας από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα το κόστος έχει αυξηθεί κατά 10 ευρώ.

Όσο για τη βενζίνη; Η αύξηση για ένα μέσο οικογενειακό αυτοκίνητο για την ίδια απόσταση που είναι 1.000 χιλιόμετρα είναι περίπου 70 ευρώ!

Μια μέση τετραμελής οικογένεια με ένα αυτοκίνητο μέσης κατανάλωσης στα 1.600 κυβικά για το ταξίδι αυτό υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί (χωρίς τα έξοδα για μια στάση) μόνο για βενζίνες και διόδια περίπου 200 ευρώ ή 50 ευρώ το άτομο.

Για μια αντίστοιχη οικογένεια που θα κάνει ένα αντίστοιχο ταξίδι, περίπου 950 χιλιόμετρα προς Ιωάννινα με με λιγότερα διόδια στο δρόμο, αλλά με το κόστος της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου το ταξίδι υπολογίζεται λίγο κάτω από τα 170 ευρώ, κυρίως λόγο της ακριβής βενζίνης στα Ιωάννινα με τιμές πάνω από 1,80-1,85…

Μικρότερο είναι το κόστος, λόγο μικρότερης απόστασης και έτσι χαμηλότερου κόστους βενζίνης για όποιον κινηθεί στον άξονα μέχρι Πάτρα ή Καλαμάτα. Το ταξίδι μιας τετραμελούς οικογένειας υπολογίζεται από 95 ως 105 ευρώ.

Τη μεγάλη ζημιά την έχει κάνει η βενζίνη που σε σχέση με έναν χρόνο πριν έχει αυξηθεί κατά πολύ. Τα διόδια έχουν αυξηθεί κατά μέσω όρο 30%.

Μόνο μέσα στο 2010 τα διόδια Αθήνα – Πάτρα (μετ’ επιστροφής) έχουν αυξηθεί κατά 1,20 ευρώ, στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη-Καλαμάτα η αύξηση είναι 2 ευρώ, ενώ 5,2 ευρώ έχουν αυξηθεί τα διόδια για τα Ι.Χ. στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη…

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε