Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ο ηλεκτρονικός τζόγος καλά κρατεί και στις… εκλογές

EUROKINISSI
EUROKINISSI
Φαίνεται πως οι πολίτες τζογάρουν ακόμη και στις εκλογές. Τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν. Που ποντάρουν και τι… αποδόσεις έχουν οι υποψήφιοι!

Επικράτηση του ΠαΣοΚ στις αυτοδιοικητικές εκλογές με διαφορά από τη ΝΔ που θα κυμαίνεται από τέσσερις έως επτά ποσοστιαίες μονάδες, αν αθροισθούν οι ψήφοι των υποψηφίων περιφερειαρχών τους, προβλέπουν οι μεγαλύτερες και δημοφιλέστερες ιστοσελίδες ηλεκτρονικού στοιχήματος που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.
 
Όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα “Το Βήμα” τις τελευταίες ημέρες όλες οι ιστοσελίδες του εξωτερικού έχουν πάρει φωτιά, δημοσιεύοντας τις αποδόσεις που δίνουν σε κάθε υποψήφιο περιφερειάρχη ή υποψήφιο δήμαρχο στους μεγαλύτερους δήμους, υποσχόμενες μεγάλα κέρδη για τους παίκτες που θα προβλέψουν την έκπληξη.
 
Για παράδειγμα, όλες οι ιστοσελίδες ηλεκτρονικού συστήματος προβλέπουν ως ακλόνητο φαβορί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον κ. Π. Ψωμιάδη, δίνοντας συντελεστή μόλις 1,01 στους παίκτες που θα ποντάρουν ότι θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο. Αυτό σημαίνει πως αν ένας παίκτης ποντάρει εκατό ευρώ στο προβάδισμα του κ. Π. Ψωμιάδη τα κέρδη του θα είναι μόλις ένα ευρώ.
 
Φαβορί για την εκλογή στην Περιφέρεια Αττικής παίζεται ο κ. Ι. Δημαράς με συντελεστή 1,2, έναντι συντελεστή 4 για τον Ι. Σγουρό και 10 για τον Β. Κικίλια. Με άλλα λόγια όποιος ποντάρει εκατό ευρώ στον κ. Δημαρά και επαληθευτεί θα κερδίσει 120 ευρώ, και αντιστοίχως 400 ευρώ αν επικρατήσει ο κ. Ι. Σγουρός και χίλια ευρώ αν επικρατήσει ο κ. Β. Κικίλιας. Οι μπουκμέικερ του ηλεκτρονικού στοιχήματος προβλέπουν ντέρμπι στις περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδος, Ιονίων Νήσων και Πελοποννήσου, δίνοντας σχεδόν ίδιες αποδόσεις στους υποψηφίους του ΠαΣοΚ και της ΝΔ καθώς και στον Δήμο Θεσσαλονίκης όπου ο κ. Κ. Γκιουλέκας «παίζεται» με αποδόσεις 1,45-1,60, έναντι αποδόσεων 2,20-2,45 του κ. Ι. Μπουτάρη.
Επίσης θεωρούν πιθανότερη τη νίκη του κ. Β. Μιχαλολιάκου (6,00) έναντι του κ. Π. Μαντούβαλου στον Πειραιά (9,00), αλλά πολύ μακριά από τον κ. Ι. Μίχα, που τον φέρουν ως απόλυτο φαβορί με συντελεστές 1,2-1,4.
 
Ταυτόχρονα οι εταιρείες ηλεκτρονικών στοιχημάτων δίνουν πολύ μεγάλες αποδόσεις (από 15,5- 19,5) σε όσους ποντάρουν ότι η ΝΔ θα αναδειχθεί πρώτη δύναμη την Κυριακή, αν αθροίσει κανείς τις ψήφους των υποψηφίων περιφερειαρχών της, εκτιμώντας ότι το ΠαΣοΚ θα επικρατήσει άνετα σε πανελλαδικό επίπεδο.
 
Σε ό,τι αφορά τη διαφορά που θα έχουν τα δύο κόμματα, οι μπουκμέικερ εκτιμούν ότι το ΠαΣοΚ θα είναι πρώτο με διαφορά 4-7 ποσοστιαίων μονάδων για την οποία δίνουν τη χαμηλότερη απόδοση (1,4- 1,7) με αμέσως υψηλότερη την απόδοση για όποιον στοιχηματίσει ότι η διαφορά του ΠαΣοΚ από τη ΝΔ θα υπερβαίνει τις επτά ποσοστιαίες μονάδες.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε