Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Καιρός: Έρχεται σκόνη – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο [pics]

Καιρός: Έρχεται σκόνη – Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο [pics]

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή 12/05/2017, και το Σαββατοκύριακο. Ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός, με αραιές νεφώσεις και νότιους ανέμους 4 με 6 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή, αλλά και το Σαββατοκύριακο, θα έχει κύριο στοιχείο τη σκόνη! Δείτε τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο, πριν αρχίσετε να προγραμματίζετε μίνι απόδραση στις παραλίες. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή.

Καιρός Αθήνα: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. ΑΝΕΜΟΙ: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και μετά το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 29 βαθμούς κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας μέχρι το μεσημέρι.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 27 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός σε ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας.

ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 τοπικά νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 ως 28 βαθμούς κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός σε ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα βόρεια.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 6 και τοπικά 7 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός σε ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.

ΑΝΕΜΟΙ: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 15 ως 30 βαθμούς κελσίου.

Καιρός σε ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Αραιές νεφώσεις. ΑΝΕΜΟΙ: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 28 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός σε ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ. ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. ΑΝΕΜΟΙ: Στα βόρεια νότιοι 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.

Στα νότια βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 17 ως 27 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός το Σάββατο 13/05/2017: Γενικά αίθρος. Ευνοείναι η μεταφορά σκόνης κυρίως στα ανατολικά. Άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ στο Αίγαίο, τοπικά 7 μ,ποφόρ που αργά το απόγευμα στα βορειοδυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία σε περεταίρω άνοδο στα ανατολικά και νότια, όπου θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός την Κυριακή 14/05/2017: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα πυκνώσουν. Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο.

Ο καιρός τη Δευτέρα και την Τρίτη: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι της Δευτέρας στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μεταξύ άλλων, γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: “Περί Μαΐου καιρικής συνέχειας ο λόγος… Πολλά τα μηνύματα φίλων τηλεθεατών που με ρωτούν αν το κύμα ζέστης του Σαββατοκύριακου θα είναι και η απαρχή μιας πολύ θερμής συνέχειας αλλά και της καλοκαιρινής σαιζόν”.

Δείτε όλη την ανάρτηση στο Facebook.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, αναφέρει μεταξύ άλλων: “Οι νομοί που θα σημειωθούν οι μέγιστες θερμοκρασίες (σε τοπικό επίπεδο) το Σάββατο θα είναι οι ακόλουθοι: Σερρών 35°C, Θεσσαλονίκης (δυτικά) 35-36°C, Πέλλας – Πιερίας – Ημαθίας 37-38°C, Λάρισας 36°C, Μαγνησίας 36-37°C, Φθιώτιδας 36-37°C, Αττικής 35-36°C και τοπικά 37-38°C (στα δυτικά αλλά και στα σύνορα με Βοιωτία).

Κορινθίας 36-37°C, Αργολίδας 38°C, Αρκαδίας (ανατολικά) 36-37°C, Λακωνίας 36-37°C, Δωδεκανήσων 35-36°C, Χανίων 36-37°C. ΥΓ: Οι παραπάνω θερμοκρασίες είναι στις περισσότερες των περιπτώσεων κατά 10°C πιο αυξημένες από την μέση τιμή για την εποχή.

Επίσης, δυστυχώς, αλλά θα χρειαστεί να διορθώσω ορισμένους που πίστευαν ότι οι μέγιστες θα φτάσουν το πολύ τους 35°C. Φαινόταν εδώ και μια εβδομάδα ότι θα φτάσουμε στους 37-38°C σε τοπικό επίπεδο. Να απολαύσετε τα μπάνια σας”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε