Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων λόγω παγετού

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων λόγω παγετού

– Ο παγετός στα περισσότερα σημεία στα ηπειρωτικά θα επικρατεί μέχρι και τη Δευτέρα
– Παραμένουν τα προβλήματα στα νησιά με απαγορευτικό απόπλου
– Τα κυριότερα προβλήματα με τα χιόνια στη Στερεά Ελλάδα
– Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές για οδήγηση στα χιόνια και τον παγετό

Χιλιάδες προβλήματα άφησε πίσω της η κακοκαιρία η οποία έπληξε ολόκληρη τη χώρα, με πλημμύρες στην Αττική, χιόνια στη Στερεά Ελλάδα και δεκάδες χωριά αποκλεισμένα, ενώ εξακολουθούν και υπάρχουν προβλήματα στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Έως 9 μποφόρ οι άνεμοι – Ποια δρομολόγια πλοίων δεν γίνονται

Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων και στο λιμάνι του Βόλου. Κλειστό από τα πορθμεία είναι μόνο η σύνδεση Καβάλας-Πρίνου.
Από τον Αργοσαρωνικό έως την Αίγινα τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου, ενώ απο τη Σαλαμίνα για Πέραμα δεν γίνονται δρομολόγια με μικρά σκάφη.

Εφιάλτης ο παγετός – Μόνο με αλυσίδες η κίνηση

Απαραίτητη είναι η χρήση αλυσίδων σε Καστοριά, Αρκαδία, Μεσσηνία, Κορινθία, Αχαϊα, Φωκίδα, Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Καρδίτσα, Μαγνησία, Τρίκαλα, όπου τα προβλήματα θα οξυνθούν τις επόμενες ώρες από τον επικίνδυνο παγετό .

Δείτε σε ποιά σημεία είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες

Πολύ χρήσιμες συμβουλές για να μην έχετε κανένα δυσάρεστο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της οδήγησής σας σε δρόμους με χιόνια ή παγετό:

Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ασχολούνται ιδιαίτερα με τις συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε δρόμο με πάγο και χιόνια. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Με όλες τις παραπάνω συμβουλές και με μεγάλη προσοχή θα αποφύγετε τα παρακάτω:

Πρόγνωση καιρού για το Σαββατοκύριακο

Αίθριος καιρός αναμένεται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για το Σάββατο με τοπικές βροχές στις νότιες θαλάσσιες περιοχέ, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά στα ηπειρωτικά ο παγετός θα είναι επικίνδυνος.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις το πρωί και μετά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 και το πρωί στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κρήτη και στις νότιες Κυκλάδες. Στα ορεινά της Κρήτης πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός προβλέπεται στα βόρεια γενικά αίθριος. Στα νότια νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Στα νότια νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις το πρωί και μετά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και το πρωί στα ανατολικά 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός προβλέπεται με γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μείον 1 εως 10 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση καιρού για την Κυριακή

Ο καιρός στην περιοχή των Κυθήρων, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται με νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Στην υπόλοιπη χωρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός. 

Πρόγνωση καιρού για τη Δευτέρα

Ο καιρός στην Κρήτη προβλέπεται με παροδικές νεφώσεις με λίγες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορείων διευθύνσεων 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε