Τρίτη, 23 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο “Ξένιος Ζευς” συνεχίζει την “φιλόξενη” πορεία του – Περισσότερες από 500 επιθέσεις αγνώστων κατά αλλοδαπών το τελευταίο 6μηνο

Ο “Ξένιος Ζευς” συνεχίζει την “φιλόξενη” πορεία του – Περισσότερες από 500 επιθέσεις αγνώστων κατά αλλοδαπών το τελευταίο 6μηνο
– Σε εξέλιξη έρευνα της αστυνομίας για τη δολοφονία του ιρακινού μετανάστη
– Συνεχίζεται η επιχείρηση «Ξένιος Ζευς» σε Αθήνα και Έβρο
– Υπονόμευση της οργανωμένης αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης από ακραίες ομάδες βλέπει η κυβέρνηση
– Εμπρησμός το μεσημέρι σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι
Η ελληνική αστυνομία συνεχίζει τις προσπάθειές της για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των παράνομων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στην περιοχή του Έβρου, όπου οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύθηκαν με 16 εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους, οκτώ στην Αλεξανδρούπολη και οκτώ στην Ορεστιάδα. Οι συλληφθέντες παράνομοι μετανάστες στο κέντρο της πρωτεύουσας από την έναρξη της επιχείρησης, πλησιάζουν τους 1.600.
 
Μέχρι στιγμής, έχουν γίνει συνολικά 7.361 προσαγωγές αλλοδαπών και 1.596 συλλήψεις από την έναρξη της επιχείρησης, με το ατυχές όνομα, “Ξένιος Ζευς”
 
Σε ανακοίνωσή τους, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την αστυνομική επιχείρηση, επικαλούμενοι καταγγελίες περί κακομεταχείρισης των παράνομων μεταναστών.
 
Ενστάσεις υπάρχουν για τους χώρους κράτησης όσων συλλαμβάνονται, με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι «εκατοντάδες στοιβάζονται σε άθλιες συνθήκες και σε ακατάλληλους χώρους, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλοί από τους προσαχθέντες έχουν υποστεί ξυλοδαρμό και την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για τους κρατούμενους που, βάσει συμβάσεων, δικαιούνται διεθνή προστασία».
 
Σε έντονο ύφος απάντησε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ψευδολογία και ανυπόστατες καταγγελίες. «Ουδείς ξυλοδαρμός υπήρξε, όπως φυσικά και ουδεμία σχετική καταγγελία. Καμία καταστρατήγηση ανθρώπινου δικαιώματος υπήρξε, αλλά εφαρμόσθηκαν αυτά που οι νόμοι και οι διεθνείς συνθήκες ορίζουν», διαβεβαίωσε το υπουργείο, κατηγορώντας τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για ανευθυνότητα και «αστήριχτο κατηγορώ εναντίον όχι της συγκεκριμένης κυβέρνησης, αλλά της ίδιας τους της χώρας».
 
Περισσότερες από 500 επιθέσεις κατά αλλοδαπών το τελευταίο 6μηνο
 
Πυκνώνουν τα κρούσματα ακραίας ρατσιστικής βίας, αλλά και τα επεισόδια μεταξύ ομάδων Ελλήνων και μεταναστών, την ώρα που τα πρώτα αποτελέσματα της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς» δείχνουν εντυπωσιακή μείωση της εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας. Η κυβέρνηση βλέπει πίσω από αυτό το «κύμα μίσους» που φουντώνει σε διάφορες περιοχές της χώρας την προσπάθεια ακραίων ομάδων να ακυρώσουν την οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης με στόχο να διατηρήσουν τα πολιτικά οφέλη που είχαν στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με την υιοθέτηση ξενοφοβικής ατζέντας.
 
«Ηταν φυσικό, από τη στιγμή που η κυβέρνηση άλλαξε την ατζέντα με τις επιχειρήσεις-σκούπα, να προσπαθήσουν να ακυρώσουν την επιχείρηση με τις επιδρομές μίσους» είπε στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ» αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.
 
Τα κυβερνητικά στελέχη προειδοποιούν τις ομάδες αυτές ότι δεν πρόκειται να μείνουν χωρίς απάντηση. Χαρακτηριστικές είναι οι χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια μετά τη δολοφονία Ιρακινού από αγνώστους – δήλωσε ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη απέναντι στο έγκλημα. Από την πλευρά τους, οι οργανώσεις των μεταναστών καταγγέλλουν αδράνεια της Αστυνομίας – είπαν μάλιστα στα «ΝΕΑ» ότι έχουν καταγράψει περισσότερες από 500 υποθέσεις αλλοδαπών, οι οποίοι το τελευταίο εξάμηνο έπεσαν θύματα επιθέσεων και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
 
Στη λίστα των θυμάτων της ρατσιστικής βίας χθες προστέθηκε ένας 20χρονος Ιρακινός ο οποίος δέχθηκε δολοφονική επίθεση 5 ατόμων έξω από χώρο που χρησιμοποιούν οι μουσουλμάνοι για την προσευχή τους, στην οδό Αναξαγόρα 17, στο κέντρο της Αθήνας.
 
Το θύμα, όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ, είχε πάει χθες τα ξημερώματα στον αυτοσχέδιο λατρευτικό χώρο όπου συχνάζουν κυρίως Πακιστανοί και Ιρακινοί για να φάει. «Τις ημέρες που έχουμε Ραμαζάνι, ξυπνάμε στις 3 και τρώμε μέχρι τις 4.30, διότι μετά απαγορεύεται να ξαναφάμε μέχρι να δύσει ο ήλιος. Ο νεαρός Ιρακινός μαζί με 10 ακόμη άτομα βρισκόταν στο τζαμί, όπου προσφέρεται φαγητό για τους άπορους μουσουλμάνους».
 
Η συμμορία των δολοφόνων που επέβαιναν σε τέσσερις μοτοσικλέτες εμφανίστηκε μπροστά στην είσοδο του τζαμιού την ώρα που έβγαινε ο Ιρακινός. Του επιτέθηκαν και τον τραυμάτισαν θανάσιμα καταφέροντάς του απανωτά χτυπήματα με μαχαίρια. Ο νεαρός μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου λίγες ώρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.
 
Οπως προέκυψε από τις έρευνες της Αστυνομίας, η ομάδα των πέντε ακροδεξιών κυκλοφορούσε στην περιοχή αναζητώντας θύματα. Λίγη ώρα προτού επιτεθούν και σκοτώσουν τον Ιρακινό είχαν επιτεθεί σε έναν Ρουμάνο και σε έναν Μαροκινό οι οποίοι κατάφεραν να ξεφύγουν. Από τις μαρτυρίες των δύο που γλίτωσαν από το κυνηγητό των ακροδεξιών οι αστυνομικοί έχουν πάρει πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά των πέντε δραστών και τα μηχανάκια που οδηγούσαν.
 
 
«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου στους οικείους του υπηκόου Ιράκ ο οποίος τραυματίσθηκε θανάσιμα από αγνώστους. Δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι η πολιτεία θα είναι αμείλικτη προς όλους τους δράστες εγκληματικών ενεργειών, οποιαδήποτε υποτιθέμενη πρόφαση κι αν βρίσκουν» δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, που ζήτησε από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας την επιτάχυνση των ενεργειών για την ανακάλυψη των δραστών της δολοφονικής επίθεσης.
 
Σύλλογοι μεταναστών, πάντως, καταγγέλλουν οργανωμένο σχέδιο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες και αποσκοπεί στη δημιουργία σοβαρών επεισοδίων.

Χθες το βράδυ είχα άλλη μια επίθεση σε μετανάστες! Αυτή τη φορά στη Βόνιτσα, ενω τα ξημερώματα είχαμε και νέες καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο

Την προηγούμενη Πέμπτη στις 9.30 το βράδυ ομάδα 15-20 ατόμων επιτέθηκε σε λατρευτικό χώρο στην οδό Αγίας Σοφίας 56 στον Πειραιά την ώρα που βρίσκονταν περίπου 20 Πακιστανοί. Εριξαν καπνογόνα στο εσωτερικό και προσπάθησαν να επιτεθούν σε αλλοδαπούς οι οποίοι την ώρα της επίθεσης ήταν απ’ έξω. Οι μετανάστες κατήγγειλαν μέλη της Χρυσής Αυγής ως υπαιτίους της επίθεσης, κάτι που ωστόσο το κόμμα αρνήθηκε σε ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό του. Στη διάθεση της Αστυνομίας πάντως είναι διαθέσιμο και υλικό από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν τη στιγμή της επίθεσης και ορισμένα από τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν.

 

Το βράδυ του Σαββάτου ομάδες ακροδεξιών επιτέθηκαν σε δύο άλλα τζαμιά, στην οδό Ιθάκης 63 στου Ρέντη και στη Νίκαια. Εγραψαν χυδαία συνθήματα και προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές.
 
Συμπλοκές μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου και κατέληξαν στη σύλληψη ενός Ελληνα και ενός Πακιστανού. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όλα ξεκίνησαν αργά το βράδυ όταν μια παρέα νεαρών πέρασε από τη συμβολή των οδών Καστρινάκη και Σμπώκου, όπου είχε συγκεντρωθεί ομάδα Πακιστανών οι οποίοι μένουν σε παρακείμενο σπίτι και άρχισαν να λογομαχούν. Τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν και σε λίγα λεπτά ο πολυσύχναστος αυτός δρόμος του Ηρακλείου μετατράπηκε σε εμπόλεμη ζώνη. Από την Αστυνομία συνελήφθη νεαρός Ελληνας που χτύπησε με σιδερένιο λοστό αλλοδαπό στο κεφάλι, όπως και ο Πακιστανός ο οποίος δεν είχε χαρτιά.
 
 
Πριν από πέντε ημέρες στο Σφακάκι Ρεθύμνου τέσσερις άγνωστοι που επέβαιναν σε αγροτικό σταμάτησαν μπροστά σε στάση λεωφορείου όπου περίμεναν τέσσερις Ινδοί. Κατέβηκαν από το αυτοκίνητο και τους τραυμάτισαν με μαχαίρια. Παρόμοιο σκηνικό συνέβη και πριν από μια εβδομάδα όταν ομάδα κρανοφόρων με μηχανάκια επιτέθηκε σε αλλοδαπούς στη Λυκόβρυση. Ο 17χρονος Αλί Σοφιάν νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος εδώ και μια εβδομάδα στο ΚΑΤ χτυπημένος με λοστάρια.
 
Σύμφωνα με την καταγραφή που έχει πραγματοποιήσει η Ενωση Μεταναστών Εργατών, το τελευταίο εξάμηνο περισσότεροι από 500 μετανάστες έχουν δεχτεί επιθέσεις με λοστάρια, σιδηρογροθιές και μαχαίρια και χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.
 
Στο αστυνομικό δελτίο έχουν καταγραφεί μεταξύ άλλων η επίθεση που δέχτηκαν αιγύπτιοι ψαράδες στο Πέραμα στις 12 Ιουνίου, το μαχαίρωμα αλλοδαπών στον Νέο Κόσμο από ομάδα με μηχανάκια, η επίθεση με σιδερολοστούς κατά πακιστανών εργατών στη Χαλκίδα, το πογκρόμ που εξαπέλυσαν ομάδες ακροδεξιών στη Λυκόβρυση στα μέσα Ιουνίου και οι ενέδρες που έστηναν εις βάρος μεταναστών ομάδες κρανοφόρων κάτω από τη γέφυρα στην προέκταση της Θηβών στη Νίκαια. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες εξακολουθούν να παραμένουν ασύλληπτοι.

 

 

 

Εμπρησμός σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Παγκράτι
 
Λίγο μετά τις 12:20 το μεσημέρι είχαμε εμπρησμό σε γραφεία της Χρυσής Αυγής στην οδό Φιλολάου στο Παγκράτι. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία άγνωστη περιέλουσαν με βενζίνη την πόρτα εισόδου του γραφείου και έβαλαν φωτιά. Ευτυχώς δεν επεκτάθηκε σε άλλα γραφεία. Κατασβέστηκε άμεσα από την πυροσβεστική.


 
“Χρυσοπληρωμένοι λασπολόγοι στοχοποιούν την Χρυσή Αυγή” 
 
Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή έχοντας τον πιο πάνω τίτλο αναφέρει:

“Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε από τα ΜΜΕ με αναφορές σε περιστατικά δήθεν ρατσιστικής βίας, προβοκάτσιες, αλλά και ανύπαρκτα γεγονότα που δημιουργούν κλίμα κοινωνικού πόλεμου. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το τελευταίο “ρατσιστικό” έγκλημα στο κέντρο της Αθήνας δεν είχε καμία σχέση με… ρατσιστικά κίνητρα και οφειλόταν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Εκτός των άλλων, σκοπός αυτής της καταιγίδας παραπληροφόρησης είναι να δοθεί η ευκαιρία στους νεοδημοκράτες και τον υπουργό ΠΡΟ-ΠΟ να απολογηθεί στην Αριστερά, την οποία τρέμει. Με τέτοιους πολιτικούς δεν μπορεί να κυβερνηθεί ο τόπος. Τονίζουμε για μία ακόμη φορά πως η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε εγκληματική ενέργεια, καταδικάζει όμως και τους συκοφάντες που την στοχοποιούν. Οποιαδήποτε δημόσια αναφορά που θα συσχετίζει το Κίνημά μας με οποιοδήποτε περιστατικό βίας θα καταγγέλλεται άμεσα στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.”
 

Διαβάστε ακόμα:

Νέες καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο

Επίθεση 10 ατόμων στο σπίτι μετανάστη

Άγρια δολοφονία μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας – ΦΩΤΟ NEWSIT

Ηράκλειο: Άγρια συμπλοκή μεταξύ Ελλήνων και Πακιστανών – ΒΙΝΤΕΟ

Χρυσαυγίτες πέταξαν καπνογόνα σε χώρο προσευχής μουσουλμάνων (ΦΩΤΟ)

Η στιγμή του… ντου της Χρυσής Αυγής στο πλοίο που μετέφερε τον Πακιστανό – ΦΩΤΟ και VIDEO

“Έξω οι νεοναζί απ’ το Ηράκλειο” – Συνθήματα οργής και πορεία εναντίον της Χρυσής Αυγής

Κόντρα Χρυσής Αυγής με Καμίνη για τη διανομή τροφίμων στο Σύνταγμα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε