Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Ο Λ.Πύργος από χάρτινα νούφαρα για το Γκίνες

Ο Λ.Πύργος από χάρτινα νούφαρα για το Γκίνες

Η τεχνική του οριγκάμι ξεκίνησε στην Ιαπωνία το 794 μ.Χ., εξελίσσεται μέχρι σήμερα και, μάλιστα, διδάσκεται ως μάθημα στα σχολεία. Είναι μία εικαστική τέχνη, αλλά ταυτόχρονα και τρόπος διασκέδασης.

Ένας Λευκός Πύργος φτιαγμένος με την τεχνική του οριγκάμι θα «ξεφυτρώσει» στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη, με στόχο μία θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η εικόνα του συμβόλου της Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί σε 400 τ.μ., με 40.000 χάρτινα νούφαρα, την Πέμπτη 31 Μαΐου, από τις 11 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα.

Την ιδέα για την κατάρριψη του ρεκόρ σχηματισμού εικόνας με οριγκάμι είχε η κοινωνική ανθρωπολόγος- διδάκτωρ οριγκάμι Μυρτώ Δημητρίου, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

«Στόχος μας είναι να περάσουν από την πλατεία Αριστοτέλους 40.000 άνθρωποι και να τοποθετήσουν το δικό τους νούφαρο- οριγκάμι, ώστε να σχηματιστεί η εικόνα του Λευκού Πύργου. Θέλουμε να μπούμε στο βιβλίο με τα ρεκόρ Γκίνες, με τη συμμετοχή των δημοτών» ανέφερε, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η αρμόδια αντιδήμαρχος Μαρία Πασχαλίδου.

Το ρεκόρ αυτή τη στιγμή το κατέχει το Χονγκ Κονγκ με εικόνα που σχηματίστηκε σε 320τμ.

«Με την πρωτοβουλία αυτή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα της αγάπης, της αισιοδοξίας και της ανακύκλωσης. Βάλτε το νουφαράκι σας και όχι το λιθαράκι σας για το σχηματισμό της εικόνας του Λευκού Πύργου» σημείωσε από την πλευρά της η Μυρτώ Δημητρίου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του εγχειρήματος, όσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα, μπορούν να συνδράμουν οικονομικά το έργο της «Κιβωτού του Κόσμου». Πρόκειται για έναν Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε