Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Ο Μ.Χρυσοχοίδης εγκαινίασε την ΔΕΘ

”Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και η Ευρώπη πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων” δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας με έμφαση την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις.

”Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες αποφάσεις να μειώσουμε το σπάταλο κράτος, να βελτιώσουμε ριζικά το επιχειρηματικό περιβάλλον, να συγκρουστούμε με όλα εκείνα τα δεσμά που κρατούν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και την παραγωγικότητας της χώρας καθηλωμένες. Να προστατεύσουμε την κοινωνική συνοχή. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει” δήλωσε ο κ. Χρυσοχοϊδης και συνέχισε:

”Η Ευρώπη, επίσης, πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων να κινηθεί προς την εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου για να πάψει το μαρτύριο του Σίσυφου για τον ελληνικό λαό. Η αδράνεια είναι καταστροφική για όλους μας. Και πρώτοι εμείς ανοίγουμε το βήμα και πάμε μπροστά. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει”.

Αμέσως μετά ο υπουργός συναντήθηκε με τις διοικήσεις της Helexpo και της ΔΕΘ.

Νωρίτερα, εγκαινίασε την 76η ΔΕΘ και παρέστη στον αγιασμό, που τελέστηκε από τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο.

Κατά τη διάρκεια του αγιασμού ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος ανέγνωσε μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και στη συνέχεια μνημόνευσε «για πρώτη φορά και συνειδητά» την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη μεταξύ άλλων για «ενότητα, συναντίληψη, αγάπη, τιμή, σεβασμό και πνεύμα θυσίας για την πατρίδα, εμμονή και συνέπεια στην πνευματική παράδοση της χώρας, την ορθοδοξία».

”Να κρατήσουμε έντονη την επιθυμία, αυτός ο θεσμός να είναι διαρκής, όπως τον παραλάβαμε εδώ και τόσα χρόνια, για τη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και την πατρίδα μας”, πρόσθεσε ο μητροπολίτης, αναφερόμενος στη ΔΕΘ και ευχόμενος η φετινή διοργάνωση να επιτύχει τους στόχους της.

Διαβάστε επίσης :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε