Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο Μαρκογιαννάκης φεύγει απο τη ΝΔ;

Ο πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ Χ. Μαρκογιαννάκης είναι πολύ πιθανό να γίνει ο πρώτος βουλευτής που θα ακολουθήσει τη Ντ. Μπακογιάννη στην πορεία της εκτός Νεας Δημοκρατίας.

Μιλώντας νωρίτερα σε ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την περιφέρεια Κρήτης στις επερχόμενες περιφεριακές εκλογές.

Η δήλωση του είναι από μόνη της πρόκληση προς τον Α. Σαμαρά αφού μόλις χθες η ΝΔ ανακοίνωσε επισήμως για τη θέση αυτή την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Γ. Πλακιωτάκη. Αρα, ο κ. Μαρκογιαννάκης δεν αποκλείει την κάθοδο του στις εκλογές ως “αντάρτης”!

Η όλη υπόθεση έχει βέβαια πολύ παρασκήνιο που καθοδηγείται από την πρώην υπουργό. Ο κ. Πλακιωτάκης ήταν έως χθες τουλάχιστον πολιτικός της φίλος και πολλοί δήλωναν σίγουροι ότι μόλις η κ. Μπακογιάννη θα ίδρυε το δικό της κόμμα θα την ακολουθούσε αποχωρώντας από τη ΝΔ.

Ωστόσο,  η χθεσινή αποδοχή από μέρους του της πρότασης του Α. Σαμαρά να είναι υποψήφιος του κόμματος στην Κρήτη εκτιμήθηκε από το στρατόπεδο της πρώην υπουργού ως…προδοσία.

Ετσι, όταν το απόγευμα και μετά την ανακοίνωση της τηλεφώνησε για να της ζητήσει στήριξη αυτή σχεδόν του έκλεισε το τηλέφωνο!

Η απάντηση της ήρθε σήμερα μέσω Μαρκογιαννάκη με τη δήλωση του περί πιθανής καθόδου του κόντρα στον επίσημο υποψήφιο της Ρηγίλλης.

Ούτως ή άλλως η κ. Μπακογιάννη έχει ξεκαθαρίσει ότι δε θα ιδρύσει το κόμμα της πριν τις δημοτικές εκλογές αλλά θα κατεβάσει σε αυτές κάποια πρόσωπα που θα διεκδικήσουν δημαρχιακούς ή περιφεριακούς θώκους σε προνομιακές  γι’ αυτήν περιοχές όπως η Κρήτη ή το Καρπενήσι.

Ειδικά για το τελευταίο φέρεται, σύμφωνα με το MEGA, να ενδιαφέρεται ο γιος της Κ. Μπακογιάννης που θα πάρει την τελική του απόφαση εντός των ημερών. Το ενδιαφέρον σε αυτό το σενάριο είναι ότι η ΝΔ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει τον Κ. Μπακογιάννη, αναγνωρίζοντας όπως διαρρέει την προσφορά του πατέρα του Π. Μπακογιάννη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε