Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο μοιραίος ρόλος του περιπολικού με τον φάρο – Βίντεο ντοκουμέντο από την “καταδίωξη”

Ο μοιραίος ρόλος του περιπολικού με τον φάρο – Βίντεο ντοκουμέντο από την “καταδίωξη”

– Το αποκαλυπτικό βίντεο του Alpha δείχνει την πομπή της παρακολούθησης
– Όλη η αστυνομία ακολουθεί το τζιπ με κλειστούς φάρους εκτός από ένα περιπολικό
– Το περιπολικό αυτό με αναμμένο το φάρο δεν χρησιμοποιείται ως μέσο καταδίωξης
– Ενδέχεται να είναι το περιπολικό που στην ουσία “ψίλιασε” τους κακοποιούς

Ένα περιπολικό φαίνεται πως έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αιματηρή κατάληξη της χτεσινής καταδίωξης στου Ρέντη, με αποτέλεσμα δύο νεαροί άνδρες της ομάδας Δίας να βρουν τραγικό θάνατο.

Ο Alpha παρουσίασε ένα βίντεο ντοκουμέντο από κάμερα κλειστού κυκλώματος από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της λεωφόρου Κηφισού.

Σε αυτό το βίντεο ντοκουμέντο φαίνεται καθαρά το σκουρόχρωμο τζιπ των τριών αδίστακτων κακοποιών να περνά μπροστά από το βενζινάδικο. Περνάει αλλά όχι με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Ακριβώς πίσω από το τζιπ των κακοποιών φαίνεται πως ακολουθούν δύο μηχανές με 4 άνδρες της ομάδας Δίας. Από αυτό φαίνεται πως εκείνη την ώρα δεν υπήρχε καταδίωξη των κακοποιών, αλλά ήρεμη παρακολούθησή τους, αφού γνώριζαν πως είναι οπλισμένοι, αλλά και για να μην υπάρξουν θύματα, καθώς η γύρω περιοχή είναι κατοικημένη.

Όπως φαίνεται και στην παραπάνω φωτογραφία από το βίντεο ντοκουμέντο οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ δεν έχουν ανοιγμένους τους φάρους, γεγονός που δείχνει ότι τους παρακολουθουσαν, προκειμένου να τους εντοπίσουν. Οπότε έως και εκείνη την ώρα δεν υπάρχει καταδίωξη, σύμφωνα και με τις εντολές που είχαν λάβει οι αστυνομικοί.

Αυτό όμως που συμβαιίνει λίγα δευτερόλεπτα αργότερα δημιουργεί εντύπωση και προκαλεί ερωτήματα. Μετά τους άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ ακολουθεί ένα περιπολικό μάρκας Hyundai το οποίο όλο περιέργως έχει ανοιχτό το φάρο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα περιπολικά μάρκας Hyundai δεν χρησιμοποιούνται για καταδιώξεις κακοποιών και δεν ανήκουν στην Άμεση Δράση.

Αντίθετα είναι περιπολικό που χρησιμοποιούν τα αστυνομικά τμήματα. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία το συγκεκριμένο περιπολικό έχει τον φάρο αναμμένο σε αντίθεση με την υπόλοιπη αστυνομία. Γιατί αυτό όμως;

Πολλά ερωτήματα δημιουργούνται από την ύπαρξη του συγκεκριμένου περιπολικού. Ένα από αυτά τα σενάρια αναφέρει πως το περιπολικό αυτό δεν είχει ενημερωθεί για την παρακολούθηση των αδίστακτων κακοποιών και μάλιστα είναι εκείνο που άγχωσε και κατά συνέπεια αγρίεψε τους κακοποιούς, που λίγα μέτρα πιο κάτω άνοιξαν πυρ κατά των αστυνομικών.

Το περιπολικό λοιπόν αυτό είναι πολύ πιθανό να ήταν εκείνο που στην ουσία “ψίλιασε” τους κακοποιούς και έγινε το μακελειό.

Το σενάριο αυτό έχει σοβαρή βάση, καθώς λίγο αργότερα από αυτό ακολουθεί και νέο περιπολικό μάρκας Skoda Octavia τα οποία είναι εκείνα που χρησιμοποιούν στις καταδιώξεις και το οποίο επίσης έχει κλειστό το φάρο. Οπότε γιατί το πρώτο περιπολικό έχει αναμμένο το φάρο; Κρίσιμο ερώτημα κυρίως για τις οικογένειες των δύο νεκρών αστυνομικών.

Διαβάστε επίσης:

Μια καταδίωξη που δεν έγινε ποτέ! – Πάνω από 40 αστυνομικοί “πάγωσαν” στο θέαμα των αιματοβαμένων συναδέλφων τους

“Για μένα ο Γιάννης δεν πέθανε ποτέ!”, δηλώνει στο Newsit η μάνα του ειδικού φρουρού Γιάννη Ευαγγελινέλη

Ρέθυμνο: Συγκλονισμένοι οι φίλοι και οι συγγενείς του τραυματία αστυνομικού!

Θρήνος στα Τρίκαλα για τον θάνατο του 22χρονου αστυνομικού – Αύριο η κηδεία του

“Καθαρά” τα όπλα του μακελειού – Που οδηγούν οι έρευνες για τους δολοφόνους των αστυνομικών

Τεράστια ερωτήματα για το μακελειό στου Ρέντη – Μόλις 22 και 23 ετών οι νεκροί αστυνομικοί
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε