Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ο Μπατατούδης δεν συνελήφθη… ανανέωσε το διαβατήριό του

Ο Μπατατούδης δεν συνελήφθη… ανανέωσε το διαβατήριό του

Παρά το γεγονός ότι είδηση περί σύλληψης του Γ. Μπατατούδη στη Λιβύη έκανε το γύρο του κόσμου, ρεπορτάζ της “Καθημερινής” υποστηρίζει ότι σύλληψη ουδέποτε συνέβη.

Το ρεπορτάζ της Καθημερινής, επικαλείται τόσο δημόσιες αρχές της Ελλάδας όσο και ανθρώπους του δικού του περιβάλλοντος και υποστηρίζει ότι αυτό που πραγματικά συνέβη είναι ότι ο γνωστός ως “Μπάτμαν” απλώς έκανε μία αίτηση στις αρχές της Λιβύης προκειμένου να ανανεώσει το διαβατήριό του και έτσι εντοπίστηκε η παρουσία του εκεί. 

Η εφημερίδα αναφέρει ότι ο κ. Μπατατούδες εργαζόταν ως πολιτικός μηχανικός στη Λιβύη με την οποία διατηρεί σχέσεις απο παλιά. Το ρεπορτάζ υποστηρίζει ότι ο ίδιος δεν κρυβόταν, παρότι γνώριζε τον ανασταλτικό χαρκτήρα της ποινής που του είχε επιβληθεί. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η ανακοίνωση της “σύλληψής” του έχει σχέση με την επίσκεψη του κ. Παπανδρέου στη Λιβύη παρά με τον ζήλο των λιβυκών αρχών, υποστηρίζει το ρεπορτάζ του Τ. Τέλλογλου. 

Σημειώνεται ότι η ιστορία του επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη, έχει μακρά εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, για διάφορες υποθέσεις. Τις εποχές που το χρηματιστήριο ήταν στα πάνω του, είχε “απογειώσει” τη μετοχή της εταιρείας του Ιντερσάτ. Σύμφωνα ωστόσο με την πρόταση του εισαγγελέα όταν η υπόθεση έφτασε στη δικαιοσύνη, απέκρυπτε από τους επενδυτές, ότι στα fund που αγόραζαν τη μετοχή του σε τιμές κατά πολύ χαμηλότερες από ό,τι εμφανιζόταν είχε εμπλοκή ο ίδιος. Ο κ. Μπατατούδης είχε απαλλαγεί από την κατηγοριά της χειραγώγησης της μετοχής λόγω παραγραφής, ωστόσο παραπέμφθηκε για απάτη. 

Επίσης, έχει καταδικαστεί σε δεκαετή κάθειρξη από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για υπεξαίρεση εις βάρος των μετόχων εταιρειών που θα εμπορεύονταν τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ

Άλλη υπόθεση, είναι αυτή του ξενοδοχείου Ακροπόλ. Η σύμβαση μεταξύ του δημοσίου και της κοινοπραξίας ΑΕΞΕ Ακροπόλ – ΑΛΤΕΚ Α. Ε. υπογράφτηκε από το 1999, με την κοινοπραξία να παραδίδει το ιστορικό κτίριο στο ΥΠΠΟ έναντι 1,8 δισ. δραχμών. Αφού το Δημόσιο κατέστη κύριος του ακινήτου το επέστρεψε στην εταιρεία ΑΕΞΕ Ακροπόλ. Το συνολικό εργολαβικό αντάλλαγμα για την ανακατασκευή ήταν 2,7 δισεκατομμύρια δραχμές που θα εισέπραττε η εταιρεία του κ. Μπατατούδη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε