Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Όμιλος Ξυνή στηρίζει έμπρακτα το πρόγραμμα Εθελοντισμού των Special Olympics

Στην ομιλία του, ο κ. Ξυνής, απηύθυνε πρόσκληση στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους για ενεργή συμμετοχή στη γιορτή του μεγαλύτερου αθλητικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ανθρωπιστικού γεγονότος του 2011, των SPECIAL OLYMPICS – ΑΘΗΝΑ 2011.

Με μεγάλη επιτυχία και πλήθος ευαισθητοποιημένων σπουδαστών αλλά και πολιτών, ο ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΥΝΗ ,τη Τρίτη 29 Μαρτίου, στο πλαίσιο του “XINIS EDU FESTIVAL 2011”, είχε τη χαρά και την τιμή, να προχωρήσει στην Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας με το Πρόγραμμα ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ των SPECIAL OLYMPICS – ΑΘΗΝΑ 2011.

Ο καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, ο οποίος μετέτρεψε το όραμα του για εκπαίδευση σε κατάθεση ψυχής για τα ιδεώδη του εθελοντισμού, υπέγραψε μαζί με την κα Μαρία Φαγογένη, Δ/ντρια Εθελοντισμού ΑΘΗΝΑ 2011, τη ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ μεταξύ του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ και του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ 2011.

Στην ομιλία του, ο κ. Ξυνής, απηύθυνε πρόσκληση στους εκατοντάδες παρευρισκόμενους για ενεργή συμμετοχή στη γιορτή του μεγαλύτερου αθλητικού, πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και ανθρωπιστικού γεγονότος του 2011, των SPECIAL OLYMPICS – ΑΘΗΝΑ 2011, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν στην χώρα μας από 25 Ιουνίου έως και 4 Ιουλίου και θα συμμετέχουν αθλητές με διανοητική αναπηρία από 185 χώρες του κόσμου.

Επίσης, ο κ. Ξυνής, τόνισε στην ομιλία του, πως το θέμα της αναπηρίας αφορά τους ανθρώπους όλων των ηλικιών, δίχως εξαιρέσεις και για το λόγο αυτό θα πρέπει να επιδείξουμε υψηλό αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, απέναντι στους ανθρώπους με διανοητικές δυσκολίες που ανήκουν σε ένα Παγκόσμιο Κίνημα, όπως είναι αυτό των SPECIAL OLYMPICS.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη νεολαία και τα τεράστια αποθέματα αλτρουιστικών συναισθημάτων τους, τα οποία και θα πρέπει να αξιοποιήσουν για τις ανάγκες του ιερού σκοπού των αγώνων, βιώνοντας μια αξέχαστη εμπειρία.
Στη συνέχεια, η κα Μαρία Φαγογένη, αναφέρθηκε διεξοδικά στους Παγκόσμιους Αγώνες των SPECIAL OLYMPICS , οι οποίοι θα διεξαχθούν το καλοκαίρι στη χώρα μας και στο Πρόγραμμα Εθελοντισμού, του οποίου προΐσταται.

Η ομιλία του κ. Β. Κασιμάτη, Δ/ντη Αθλημάτων SPECIAL OLYMPICS ΕΛΛΑΣ, στόχευσε στην «καρδιά της ενημέρωσης» αναφορικά με τους αθλητές των αγώνων. Εξήγησε τις διαφορά μεταξύ των SPECIAL OLYMPICS και των ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ, τα τεράστια οφέλη για τα άτομα με διανοητική αναπηρία από τη συμμετοχή τους στους αγώνες, τη διαδικασία επιλογής των αθλητών και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Στο πλευρό του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ και του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ 2011 βρέθηκαν σημαντικοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού, πολιτικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου. Η κα Μαριέττα Χρουσαλά, η κα Μαριγώ Λεμού – Πατίτσα, ο κ. Νίκος Αποστολόπουλος (CEO Eurorisk Maritime, ο γνωστός μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής Νίκος Καντερές, η κα Κυβέλη Παιτάζογλου, η κα Μαρία Σεβαστάκη από την εταιρία ΕΥΜΑΡΙΑ, ο κ. Αντώνης Θεοδώρου, ο οποίος εκπροσώπησε το δήμαρχο Πειραιά, ήταν ορισμένοι μόνο από τους επώνυμους συμπολίτες μας, που αντιλήφτηκαν τη σημαντικότητα της βραδιάς και στήριξαν την προσπάθεια του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΞΥΝΗ

Για το πλήρες πρόγραμμα του «XINIS EDUCATION FESTIVAL 2011», μπορείτε να μπείτε στο www.xinisfestival.edu.gr, ή να καλέσετε στο 210. 5279500.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε