Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Ο παγετός θα είναι ο εφιάλτης από το βράδυ – Ποιοί είναι οι επικίνδυνοι δρόμοι και πώς θα προστατευθείτε

Διαβάστε τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων από τον παγετό. Από το βράδυ έως το πρωί ο παγετός θα ταλαιπωρήσει κόσμο. Χρήσιμες συμβουλές για να μην υπάρξουν ατυχήματα.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού σημειώνεται από το μεσημέρι. Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας, όπου η κακοκαιρία παρουσιάζει ύφεση.

Διαβάστε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη

Από τις χιονοπτώσεις προκλήθηκαν σοβαρά προβλήματα στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο και την ηλεκτροδότηση, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά την εξασθένηση των ανέμων. Ωστόσο από τον Πειραιά δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, καθώς οι άνεμοι στο νοτιοδυτικό Αιγαίο, στο στενό Καφηρέα, φτάνουν τοπικά τα 9 μποφόρ. Οι επιβάτες πριν ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τις ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Ο παγετός όμως είναι ο μεγάλος εφιάλτης πλέον, καθώς το βράδυ και νωρίς το πρωί πολλοί δρόμοι σε όλη τη χώρα και σε πολλές περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής θα είναι άκρως επικίνδυνοι. Οι οδηγοί λοιπόν θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και να οδηγούν με βάση τους κανόνες της Τροχαίας.

Διαβάστε προσεχτικά σε ποιά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου χρειάζεται προσοχή και σίγουρα αντιολισθητικές αλυσίδες

Πολύ χρήσιμες συμβουλές για να μην έχετε κανένα δυσάρεστο απρόοπτο κατά τη διάρκεια της οδήγησής σας σε δρόμους με χιόνια ή παγετό:

Στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ ασχολούνται ιδιαίτερα με τις συμβουλές για ασφαλή οδήγηση σε δρόμο με πάγο και χιόνια. Δείτε το σχετικό βίντεο:

Με όλες τις παραπάνω συμβουλές και με μεγάλη προσοχή θα αποφύγετε τα παρακάτω:

Διαβάστε πως αυξήθηκαν τα κατάγματα από τον παγετό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε