weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Ο πατέρας ενός “μωρού της τρομοκρατίας” μιλάει για πρώτη φορά

Ο πατέρας ενός “μωρού της τρομοκρατίας” μιλάει για πρώτη φορά
Το σπίτι στο Χαλάνδρι που ανήκει στον κ.Χατζημιχελάκη και θεωρείται η γιάφκα της οργάνωσης. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
O κ. Στ. Χατζημιχελάκης είναι πατέρας του Χάρη, ο οποίος είναι περίπου 22 ετών σήμερα. Ο Χάρης είναι ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Χαλάνδρι που για την ΕΛ.ΑΣ. αποτελούσε τη γιάφκα της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μετά τη σύλληψη συνολικά τεσσάρων νεαρών το φθινόπωρο του 2009. Τόσο νεαρών που αποκαλούνται και «μωρά της τρομοκρατίας».
 
Το «μωρό» του κ. Χατζημιχελάκη βρίσκεται εδώ και έναν-ενάμιση χρόνο στον Κορυδαλλό. Ο πατέρας του νεαρού Χάρη μίλησε στο “Βήμα της Κυριακής”.
 
«Προσπαθούμε να επιβιώσουμε» λέει ο πατέρας. «Μόνον η λέξη “γολγοθάς” μπορεί να περιγράψει αυτό που ζούμε. Ο,τι μπορεί να νιώσει ο γονιός μιας αστικής οικογένειας που δεν είχε να κάνει ποτέ με τον νόμο. Που έχει ένα παιδί της μελέτης, με χαρακτήρα ηπίων διαστάσεων. Που το στέλνει στο Αρσάκειο, και το παιδί αυτό μπαίνει “περπατώντας”στο Πολυτεχνείο, έχοντας στην κατοχή του τέσσερα διπλώματα ξένων γλωσσών. Το σοκ ήταν εκκωφαντικό».
 
Εχουν περάσει τόσοι μήνες και κανένας δεν πλησίασε τον γονιό να τον ρωτήσει τι και πώς. Μόνον ένας άνδρας της Αντιτρομοκρατικής. Το σπίτι στο Χαλάνδρι είναι το πατρικό σπίτι του κ. Χατζημιχελάκη, το παραχώρησε στον γιο του όσο καιρό θα ήταν φοιτητής. Η λέξη «γιάφκα» τον κάνει να μειδιά.
 
«Η εμπειρία είναι τραγικά σκληρή για τον Χάρη, όπως θα ήταν για κάθε παιδί σε αυτή την ηλικία, με αυτές τις οικογενειακές καταβολές. Είμαστε ολοκληρωτικά στο πλευρό του. Τον επισκεπτόμαστε όσο μας επιτρέπεται, δύο φορές την εβδομάδα, και προσπαθούμε όλοι μας να τον στηρίξουμε ψυχολογικά μέσα στα 20 λεπτά που μας δίδονται. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το γεγονός ότι το παιδί μας βρίσκεται εν μέσω λαίλαπας ναρκωτικών που κυκλοφορούν στα σωφρονιστικά ιδρύματα. Τον ακολουθήσαμε όπου κι αν πήγε. Τον πρώτο καιρό τον είχαν στείλει στα Γρεβενά, σε μια φυλακή υψίστης ασφαλείας, για ειδεχθείς δολοφόνους,στην οποία δεν υπάρχουν κρατούμενοι κάτω των 21 ετών. Το πρώτο βράδυ ο φρουρός τον κράτησε στο Πειθαρχείο, δεν ήξερε πού να τον εντάξει. Για 10 ημέρεςέμεινε στην πτέρυγα με τους κατά συρροή βιαστές, άτομα άνω των 65 ετών. Επειτα από δικές μας πιέσεις, τον έστειλαν στην Κασσαβέτεια, στον Βόλο, και από ΄κεί στον Κορυδαλλό».
 
Η υπόθεση βρίσκεται σήμερα στο Συμβούλιο Εφετών και αναμένεται να εκδικαστεί τους πρώτους μήνες του 2011- με δικηγόρο της οικογένειας τον κ. Σπ. Φυτράκη . «Δεν είχαμε ποτέ οικογενειακά προβλήματα. Κάποιοι έβγαλαν αυθαίρετα το συμπέρασμα ότι το παιδί, το σπίτι, δεν παρακολουθούνταν από κανέναν! Είχαμε κλειδιά και εγώ και η μητέρα του Χάρη, που πήγαινε μέσα στην εβδομάδα για να τον βοηθήσει να καθαρίσει. Ποτέ δεν παρατηρήσαμε κάτι που μπορούσε να μας κινήσει υποψίες. Είναι αδύνατον τα συγκεκριμένα ευρήματα- μία κατσαρόλα και κάποια υλικά- να παρουσιαστούν ως τρομοκρατικά. Ας μη συγχέουμε τον εύκολο επαναστατισμό και την ανοχή σε πράγματα, που χαρακτηρίζουν την πρώτη μετεφηβική ηλικία, με την τρομοκρατική δράση. Πολύ εύκολα δεχόμαστε τις πληροφορίες, όταν δεν περνούν από την πλάτη μας… Η Αστυνομία πρώτα έκανε το σπίτι γης μαδιάμ, γιγάντωσε τα μεγέθη, και μετά τράβηξε φωτογραφίες. Τα ΜΜΕ διαστρέβλωσαν την αλήθεια. Μας προσέθεσαν τεράστιο βάρος, πέραν αυτού που ζούμε».
 
Ο κ. Χατζημιχελάκης επιμένει ότι δεν τρέφει θυμό απέναντι στο «σύστημα». «Το έχω υποστηρίξει χρόνια, δεν μπορώ όμως και να μην εντοπίζω τις ανωμαλίες του. Υπάρχουν λογικά άλματα σε αυτή την ιστορία. Και σαφώς υπάρχει προκατάληψη. Ξέρετε, η εισαγγελέας επιτέθηκε στη μάνα του παιδιού επειδή στο “πώς λέγεστε” δήλωσε το πατρικό επώνυμό της, αυτό που χρησιμοποιεί- ως υπάλληλος του Δημοσίου, επί 30 έτη – από τον καιρό που δεν ήταν παντρεμένη».
 

#TAGS MM