Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ο “τυφλός” κυνηγούσε! – Επιδημία τυφλών σε Χίο, Πιερία, Κιλκίς, Χανιά

Στα 30 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζει το υπουργείο Υγείας το κόστος από τα επιδόματα τυφλότητας που έπαιρναν μαιμού ανάπηροι στο νησί της Ζακύνθου, ενώ έρευνα έχει ανοίξει και για άλλους πέντε νομούς.

Το επίδομα το έπαιρναν για χρόνια στη Ζάκυνθο 625 άτομα ενώ τελικά το δικαιούνται όπως προκύπτει μετά τις έρευνες.. 50. Άλλωστε το ποσοστό τυφλότητας επί του πληθυσμού δεν ξεπερνά το 0,023% ενώ στο νησί – με βάση τα επιδόματα – ήταν 2%.

Έτσι μεταξύ αυτών που έπαιρναν το επίδομα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους της Κυριακής, βρισκόταν ένας που είχε χομπι το κυνήγι, μία κυρία που οδηγούσε πολυτελες 4Χ4 στους δρόμους του νησιού και γέροντες που είχαν κάνει εγχείριση για καταρράκτη.

Τώρα ο υφυπουργός Υγείας Μάρκος Μπόλαρης που έκανε τις πρώτες αποκαλύψεις λέει ότι υπάρχουν ενδείξεις για τέτοια φαινομένα αναπήρων – μαϊμού και για άλλους πέντε νομούς. Στο μικροσκόπιο θα βρεθούν, σύμφωνα με το Έθνος και η Χίος, η Πιερία, το Κιλκίς, τα Χανιά και η Αιτωλοακαρνανία.

Από την πλευρά του οι τοπικοί άρχοντες της Ζακύνθου αναφέρουν ότι η δαπάνη του δήμου για προνοιακά επιδόματα έφτανε στα 500.000 ευρώ το δίμηνο. Ο Τιμόθεος Ζώντος, δημαρχιακός σύμβουλος, ανέφερε ότι όταν ήρθε στο δήμο η αρμοδιότητα, αρνήθηκε να υπογράψει αν δεν έβλεπε τα πιστοποιητικά. “Κινητοποιήσαμε τον δήμαρχο και τον βουλευτή μας. Ζητήσαμε όλη τη λίστα και μας λέγανε ότι ήταν απόρρητη. Όταν τελικά τη λάβαμε δεν πιστεύαμε στα μάτια μας”.

Διαβάστε επίσης :

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε