Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ο υφυπουργός Εσωτερικών Γ. Ντόλιος στο newsit – Όλες οι διευκρινήσεις για το νέο ωράριο και το μισθολόγιο

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

“Το νέο ωράριο και το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο και την Τρόικα. Εμείς τα αποφασίζουμε” λέει στο newsit

ο υφυπουργός διευκρινίζοντας ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ‘Αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δημοσίου” τέθηκε το θέμα της αύξησης του ωραρίου στους εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ ώστε αυτό να εναρμονιστεί με το σύνολο του εβδομαδιαίου ωραρίου στο σύνολο του ιδιωτικού τομέα.

Ο κ. Ντόλιος ξεκαθαρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση το απογευματινό ωράριο που θα ισχύσει σε κάποιες υπηρεσίες να είναι σπαστό αλλά συνεχές, ενώ θα αφορά σε κάποιες μόνο υπηρεσίες του Δημοσίου και όχι σε όλες.

Σε ότι έχει να κάνει με το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο Τομέα ό υφυπουργός τόνισε πως “όλος ο σχεδιασμός που γίνεται στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του Δημόσιου Τομέα δεν έχει καμία σχέση με την Τρόϊκα και το Μνημόνιο, ούτε η Τρόικα έχει ενημερωθεί από εμάς, ούτε έθεσε ποτέ τέτοια ζητήματα σε εμάς.”

Ο κ. Ντόλιος σημείωσε πως “οι όποιες αποφάσεις ληφθούν θα αφορούν και στους παλιους και στους νεοεισερχόμενους υπαλληλους. Εκτός από μια εκλογίκευση των μισθών στον δημόσιο τομέα θέλουμε να πετύχουμε την άρση του εμποδίου της μετακίνησης υπαλλήλων απο μια υπηρεσία σε άλλη, με στόχο την αξιοποίηση τους”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε