Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Οάσεις δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση του καύσωνα – Δείτε ΦΩΤΟ

Δραπετεύστε από τον “φούρνο” της πρωτεύουσας έστω και για λίγο και απολαύστε μια δροσερή βόλτα στον Εθνικό κήπο ή στο λόφο του Στρέφη.

O ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ:
Εχει έκταση 158 στρεμμάτων (15,8 εκταρίων) και βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Αν στην έκτασή του προστεθεί και ο διπλανός κήπος του Ζαππείου (130 στρέμματα), τότε συγκροτείται στην περιοχή ένα μεγάλο παρτέρι ολικής επιφάνειας 288 στρεμμάτων (28,8 εκταρίων).

Είναι το πρώτο πάρκο που έγινε στη νεότερη Ελλάδα και ο πρώτος κήπος της πρωτεύουσας.

Έχει χαρακτηριστικά ενός ευρωπαϊκού πάρκου: άριστες κηποτεχνικές διαμορφώσεις, χωμάτινα μονοπάτια, μελετημένη χάραξη και σύνδεση με την πόλη. Βρίσκεται στον ίδιο χώρο που στην αρχαία εποχή ήταν το ιερό άλσος του Λυκείου, αφιερωμένο στο θεό Απόλλωνα.

Περικλείεται από τις λεωφόρους Βασιλίσσης Όλγας, Βασιλίσσης Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας και την οδό Ηρώδου του Αττικού, ενώ στην βορειοδυτική πλευρά του δεσπόζει η ελληνική Βουλή και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στην έκταση που καλύπτει, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει εκατοντάδες είδη δέντρων, θάμνων και άλλων φυτών, πολλά είδη πουλιών και λίμνες.

Όπως δήλωσε στο Νewsit o κύριος Γιωργος Σαραντοπουλος “εγώ είμαι καρδιοπαθής και έρχομαι στον Εθνικό κήπο για λίγη δροσιά και οξυγόνο”

Ο ΛΟΦΟΣ ΣΤΡΕΦΗ:
Αποτελεί το βασικό πνεύμονα πρασίνου των Εξαρχείων, της συνοικίας της Αθήνας.

Εκτείνεται σε 48 στρέμματα, έχει ύψος 168 μέτρα, ενώ κυρίαρχο στοιχείο στη βλάστησή του είναι το πεύκο. Στο λόφο Στρέφη υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, μία παιδική χαρά και ένα μικρό θέατρο.

Ο λόφος περιβάλλεται από τις οδούς Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανεξαρτησίας, Πουλχερίας και Ειρήνης Αθηναίας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Που θα “χτυπήσουν” τα 40αρια του καύσωνα – Που θα ξεσπάσουν τα μπουρίνια από αύριο

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε