Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Οδηγίες προς τις εταιρίες ταχυμεταφορών – Τι να προσέξουν στην παραλαβή δεμάτων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο συναγερμός στις μεταφορές δεμάτων παραμένει στο «κόκκινο» και η Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων απηύθυνε συστάσεις προς τις εταιρίες ταχυμεταφορών όσον αφορά στην παραλαβή δεμάτων.

Σε επιστολή της, η ΕΕΤΤ καλεί τις εταιρείες ταχυμεταφορών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές και τους επισημαίνει ότι βάσει του ισχύοντος Κανονισμού Γενικών Αδειών Παροχής Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, η ταχυδρομική επιχείρηση έχει δικαίωμα να αρνηθεί την παραλαβή αντικειμένου για το οποίο έχει ζητήσει έλεγχο του περιεχομένου του, εφόσον ο αποστολέας έχει αρνηθεί τον έλεγχο.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στην οποία περιγράφονται τα εξωτερικά γνωρίσματα ταχυδρομικών βομβών, καθώς και άλλες ενδείξεις ύποπτου ταχυδρομείου.

Ήδη από τα μέσα Οκτωβρίου 2010, η ΕΕΤΤ είχε καλέσει σε σύσκεψη στην έδρα της τις διεθνείς ταχυμεταφορικές εταιρείες για διάφορα κλαδικά θέματα (αεροπορικές διακινήσεις, τελωνειακές διατυπώσεις κλπ) όπου έθεσε και θέματα ασφάλειας των δεμάτων, αναμένει δε τις απόψεις τους, ώστε να προβεί στις ενδεδειγμένες κανονιστικές ή νομοθετικές ενέργειες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε