Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Οδηγοί ΕΘΕΛ: Σώστε μας από τα δρομολόγια του τρόμου!

Με κίνδυνο της ζωής τους βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους για το μεροκάματο οι οδηγοί της ΕΘΕΛ. Δρομολόγια από τα οποία δεν ξέρουν αν θα γυρίσουν ζωντανοί στα σπίτια τους και στις οικογένειές τους!

Κακοποιοί, συμμορίες, ιδιαίτερα τη νύχτα γίνονται ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών οι οποίοι δεν έχουν κανέναν τρόπο να προστατεύσουν την σωματική τους ακεραιότητα.

Οι οδηγοί είναι σε απόγνωση και ένα από τα δρομολόγια του τρόμου είναι εκείνο στην διαδρομή Ασπρόπυργος-Νεόκτιστα. Πρόκειται για μια διαδρομή θρίλερ.

Το ΝewsIt μπήκε στο λεωφορείο της γραμμής 805 και ακολούθησε μαζί με τους οδηγούς την διαδρομή τρόμου.

Είναι αγανακτισμένοι και ζητούν από τις αρχές να λάβουν επείγοντα και εξαιρετικά μέτρα προστασίας, που να εγγυώνται την ασφάλειά τους.

Συνομιλήσαμε με έναν από τους οδηγούς, τον κ. Γιώργο Νινόπουλο. ” Κινδυνεύεις να πέσεις μπροστά σε καμιά ”συναλλαγή” και αν σε δουν, τότε ποιός ξέρει τι θα συμβεί ‘, λέει χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΔΗΓΟΥ ΤΗΣ ΕΘΕΛ 

Πολλοί οδηγοί αναγκάζονται να πάρουν μόνοι τους μέτρα προστασίας. εχουν επάνω τους ακόμα και συσκευές ηλεκτρονικής εκκένωσης.

Ομάδες νεαρών πετάνε πέτρες εναντίον τους και βάζουν φωτιά στα λεωφορεία.

Οι οδηγοί έχουν φτάσει στο σημείο να αρνούνται να εκτελέσουν δρομολόγια αν δεν ληφθούν μέτρα που να εγγυώνται την ασφάλειά τους.

Οδηγοί που συνήθως καλύπτουν τις διαδρομές του κέντρου και της υπόλοιπης Αθήνας αρνούνται να καλύψουν δρομολόγια του Ασπροπύργου όπως αναφέρει και ο πρόεδρος εργαζομένων ΟΑΣΑ Αλέξανδρος Κομίνης στο NewsIt.gr.

Το NewsIt εξασφάλισε ένα έγγραφο  δήλωσης ατυχήματος που ο οδηγός περιγράφει το συμβάν της επίθεσης που δέχθηκε με πέτρες.  Το έγγραφό αναφέρει : ” Κινούμενος στη περιοχή Νεόκτιστα ξαφνικά άκουσα ένα κρότο και το τζάμι της πόρτας να σπάει μάλλον από πέτρα που πέταξαν αθίγγανοι στη περιοχή αυτή. Κάλεσα την Aμεσο Δράση και πηγαίνοντας στο τέρμα ήρθε και κατέγραψε το συμβάν”.

Τα περιστατικά βίας συμβαίνουν καθημερινά κυρίως την νύχτα και για αυτό το συνδικάτο εργαζομένων στον ΟΑΣΑ αναγκάστηκε να τροποποιήσει την λεωφορειακή γραμμή Διυλιστήριο – Νεόκτιστα  με γνώμονα την ακεραιότητα των εργαζόμενων και την ασφαλή μετακίνηση του επιβατικού κοινού.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε