Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Οδηγός επαγγελματικής επιβίωσης: Επαγγέλματα με ζήτηση και άμεση αποκατάσταση

Οδηγός επαγγελματικής επιβίωσης: Επαγγέλματα με ζήτηση και άμεση αποκατάσταση

Το εργασιακό τοπίο στην Ελλάδα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια στον μεγαλύτερο εφιάλτη των νέων. Οι δείκτες και τα ποσοστά ανεργίας στη χώρα γεμίζουν ανασφάλεια εκατοντάδες χιλιάδες νέους με όνειρα και φιλοδοξίες να διακριθούν στην αγορά εργασίας.

Το βασανιστικό ερώτημα “θα βρω δουλειά” απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους νέους που βρίσκονται στο στάδιο της μετάβασης από την εφηβική στην ενήλικη ζωή και τη χαώδη εργασιακή πραγματικότητα. Και είναι λογικό. Μετά από χρόνια στα σχολικά θρανία βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με το τι μέλλει γενέσθαι και την εργασιακή ανασφάλεια που κυριαρχεί στη χώρα.

Η ιδιαίτερα διαμορφωμένη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά εργασίας οδηγεί τους νέους να σχεδιάσουν και να οργανώσουν ακόμα πιο προσεκτικά τα μελλοντικά τους βήματα, έχοντας ως βασικό γνώμονα και κύριο στόχο την όσο το δυνατόν πιο εγγυημένη και άμεση επαγγελματική αποκατάσταση.

Μέσα από τη συνέχιση των σπουδών τους οι νέοι επιδιώκουν να εφοδιαστούν με όλα εκείνα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα που θα τους εξασφαλίσουν το πολυπόθητο “πάσο” για την είσοδό τους στον… θαυμαστό κόσμο της αγοράς εργασίας. Προσανατολίζονται για συνέχιση των σπουδών τους προς εκείνα τα επαγγέλματα που θα τους ανοίξουν διάπλατα τις πόρτες για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία.

Φυσικά και δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι επέλεξαν να ακολουθήσουν επαγγελματική πορεία που δεν συνδέεται με το αντικείμενο σπουδών τους. Αυτό συμβαίνει πολύ συχνά επειδή η ζήτηση για ένα συγκεκριμένο κλάδο είναι αντιστρόφως ανάλογη από την προσφορά, με αποτέλεσμα να μένουν εκτός μια συγκεκριμένης αγοράς εργασίας πολλοί επαγγελματίες που έχουν όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, ένας από τους κλάδους με τη μεγαλύτερη ζήτηση στην αγορά εργασίας παραμένει αυτός των Οικονομικών, με τις επιχειρήσεις να επιδιώκουν να εντάξουν στο υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό τους καταρτισμένα οικονομικά στελέχη με γνώση σε σύγχρονα προγράμματα λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Επιδιώκουν ουσιαστικά να ενσωματώσουν όλο και πιο εξειδικευμένους απόφοιτους σχολών, οι οποίοι και θα έχουν μάθει σε βάθος ένα συγκεκριμένο αντικείμενο.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τις ανάγκες, τις προκλήσεις και τις ιδιαιτερότητες της αγοράς εργασίας, το BCA College, που προσφέρει προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με το Plymouth University, δεν προσανατολίζεται μόνο στη θεωρητική αλλά φροντίζει και για την εξειδικευμένη κατάρτιση των φοιτητών του με στόχο την ανάδειξη των επαγγελματιών και επιχειρηματιών του μέλλοντος. Οι σπουδαστές του BCA με αντικείμενο σπουδών για παράδειγμα το Accounting and Finance, πέραν της ακαδημαϊκής γνώσης, αποκτούν και δεξιότητες που βρίσκουν πρακτική εφαρμογή από την πρώτη κιόλας μέρα που θα πιάσουν δουλειά σε μία εταιρία ως βοηθοί λογιστή/οικονομικής διεύθυνσης.

Μέσα από την ολοκλήρωση του Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν όχι μόνο ως λογιστές/φορολογικοί σύμβουλοι ή χρηματοοικονομικά στελέχη, αλλά έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν και καριέρα ως Ελεγκτές (Ορκωτοί, Εξωτερικοί αλλά και Εσωτερικοί). Σε όσους σπουδαστές επιθυμούν να ακολουθήσουν το συγκεκριμένο επαγγελματικό μονοπάτι παρέχονται απαλλαγές 4 θεματικών ενοτήτων (F1, F2, F3 και F4), με αποτέλεσμα να έρχονται πιο κοντά στην απόκτηση της διεθνούς αναγνωρισμένης πιστοποίησης του οργανισμού ACCA (Association of Chartered Certified Accountants), ενώ παράλληλα μειώνεται και σημαντικά το κόστος για την απόκτηση του επαγγελματικού διπλώματος.

Το μόνο σίγουρο στις παρούσες συνθήκες είναι πως η σημασία του επαγγελματικού προσανατολισμού αποκτά πλέον μεγαλύτερη σημασία από ποτέ από τη στιγμή που έχει συρρικνωθεί σε τέτοιο βαθμό η δυνατότητα επαγγελματικής αποκατάστασης. Οι νέοι καλούνται να επενδύσουν με σωστές επιλογές στη θεωρητική και πρακτική τους προετοιμασία ώστε να ενισχύσουν το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα για τις πολυπόθητες θέσεις στην αγορά εργασίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε