Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οδοιπορικό στη Μάνδρα – Μια πόλη με ανοιχτές πληγές

Μάνδρα

Δυο βδομάδες μετά τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα, που κόστισαν τη ζωή 23 ανθρώπων και ισοπέδωσαν μια ολόκληρη πόλη, οι κάτοικοι της περιοχής, προσπαθούν από το μηδέν να ξαναχτίσουν τις περιουσίες, αλλά και τις ζωές τους.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός του Newsit στη Μάνδρα είναι χαρακτηριστικές.

Μάνδρα
Με λάστιχα σκούπες και φτυάρια, οι κάτοικοι καθαρίζουν και επισκευάζουν τα σπίτια και τα μαγαζιά τους. Τι και αν πέρασαν 15 μέρες κάποιοι από αυτούς προσπαθούν ακόμα να ξεθάψουν τις περιουσίες που θάφτηκαν από το πέρασμα του χειμάρρου.

Οι μαρτυρίες συγκλονίζουν. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι κάτοικοι, “οι καταστροφή είναι η μεγαλύτερη που έχουν δει εδώ και 32 χρόνια στην περιοχή, ενώ  η βοήθεια που δέχτηκαν αυτές τις μέρες ήταν από εθελοντές, γείτονες και τον στρατό”.

Όσον αφορά το επίδομα των 5.000 ευρώ, εκφράζουν ανησυχίες, καθώς όπως δηλώνουν δεν είναι σίγουροι πως θα το πάρουν.

Καθημερινά στις 8:30 το πρωί, καταδρομείς από το Μεγάλο Πεύκο συγκεντρώνονται στο 5ο νηπιαγωγείο Μάνδρας και από εκεί χωρίζονται σε ομάδες προκειμένου να προσφέρουν βοήθεια σε όποιον έχει ανάγκη.

Σήμερα, οι καταδρομείς βρίσκονται στο 1ο νηπιαγωγείο Μάνδρας, το οποίο συνεχίζει όπως και το 5ο και το 2ο Δημοτικό Σχολείο, να παραμένει κλειστό.


Παράλληλα συνεργεία της ΔΕΗ και της ΕΗΔΆΠ εργάζονται για να αποκαταστήσουν τις ζημιές, που άφησε πίσω της η φονική πλημμύρα.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις