Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

Οι 24 ώρες του ζεύγους Ερντογάν στην Αθήνα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

– Υπέγραψε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ολυμπιακή Εκεχερία – Η βόλτα στα μαγαζιά του Κολωνακίου της Εμινέ Ερντογάν – Το γευμα στο Χίλτον και στον Διόνυσο- Ολες οι επαφές

Με την έγγραφη υποστήριξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού, Ταγίπ Ερντογάν, στην Ελλάδα. Λίγο πριν την αναχώρησή του για την Τουρκία, ο κ. Ερντογάν, σε συμβολική τελετή στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, υπέγραψε στο βιβλίο της Ολυμπιακής εκεχειρίας, αισθανόμενος -όπως δήλωσε- “μεγάλη τιμή που θα μπορέσω να γράψω το όνομά μου στο βιβλίο αυτό, να βάλω κι εγώ την υπογραφή μου σε έναν κόσμο ειρήνης”.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Παπανδρέου, είπε οτι “οι 21 συμφωνίες, που υπογράφηκαν χθες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εμπεδώνουν μια νέα πορεία συνεργασίας και ειρήνης σε ό,τι αφορά την Ολυμπιακή εκεχειρία” και σημείωσε πως “η τελετή συνεχίζει και αναβιώνει την προσπάθεια για τη διάσωση του συμβολισμού της Ολυμπιακής εκεχειρίας και είναι σημαντικό ιστορικό γεγονός το ότι συνυπογράφει και η Τουρκία, καθώς έτσι γίνεται σαφές το κοινό μήνυμα, που θέλουμε να δώσουμε Ελλάδα και Τουρκία στην υφήλιο”. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει θερμά την υποψηφιότητα της Κωνσταντινούπολης και της Τουρκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός, ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου, γιατί όπως είπε “διατίθεται να προσφέρει όλη την τεχνογνωσία που έχει αποκομίσει η Ελλάδα για τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004”. Όπως δήλωσε, “στην περίπτωση που κάνουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ασφαλώς και θα χρειαστούμε την εμπειρία της Ελλάδας. Μας ευχαριστεί ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα εξέφρασε την υποστήριξή της παρέχοντάς μας την εμπειρία της”. 

ΩΡΑ 14.25 Οι δύο πρωθυπουργοί καταφθάνουν στο Παναθηναϊκό Στάδιο. ΦΩΤΟ NEWSIT

Η βροχή ανάγκασε τους διοργανωτές να βάλουν στέγαστρο πάνω απο το τραπέζι που ο κ. Ερντογάν υπέγραψε το βιβλίο.

ΩΡΑ 13.40 Ολα έτοιμα στο Παναθηναϊκό Στάδιο. ΦΩΤΟ NEWSIT

Στο εστιατόριο “Βυζαντινό” του ξενοδοχείου Χίλτον – αντί για το “Ιθάκη” της Βουλαγμένης- γευμάτισαν οι δύο πρωθυπουργοί μαζί με τις συζύγους τους.

ΩΡΑ 13.00 Γευμα στο Βυζαντινό. ΦΩΤΟ NEWSIT

Πόλο έλξης για την κ. Ερντογάν αποτέλεσαν τα μαγαζιά του Κολωνακίου. Το πρωί του Σαββάτου ντυμένη απλά και παραδοσιακά επισκέφθηκε καταστήματα ρούχων και παπουτσιών. Τα παπούτσια φαίνεται ότι είναι η αδυναμια της καθώς αγόρασε τρία ζευγάρια από γνωστό κατάστημα. Στη συνέχεια επισκέφθηκε κατάστημα με γυναικεία ρούχα. 

H Εμινέ Ερντογάν εμφανίστηκε ευδιάθετη και χαμογελαστή, ενώ περαστικοί δεν δίστασαν να την τραβήξουν φωτογραφία.

ΩΡΑ 12.20 Η κα Ερντογάν αναχωρεί απο το Κολωνάκι για το Χίλτον. ΦΩΤO NEWSIT

ΩΡΑ 12.10 Αποκλεισμένη είναι η Πατρ. Ιωακείμ έξω απο το κατάστημα που επισκέπτεται η κα Ερντογάν. ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 11.43 Η Εμινέ Ερντογάν σε κατάστημα παπουτσιών. ΦΩΤΟ NEWSIT

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Ο Ερντογάν και η γυναίκα του στην Αθήνα – Η επίσκεψη λεπτό προς λεπτό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε