Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι Αγανακτισμένοι δίνουν νέο ραντεβού για την Κυριακή

Οι Αγανακτισμένοι δίνουν νέο ραντεβού για την Κυριακή

Υπέρ της συνέχισης των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι επικεφαλής των ομάδων των “αγανακτισμένων”.

Αποφάσισαν να συγκεντρωθούν στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη και την Κυριακή το βράδυ, ώστε να γίνει διαβούλευση μεταξύ των ομάδων των “αγανακτισμένων” και να γίνει απολογισμός των πεπραγμένων τους.

Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης η λεωφόρος Αμαλίας δόθηκε και πάλι στην κυκλοφορία.

Οι Αγανακτισμένοι περίπου 500 άτομα ξεκίνησαν από το Σύνταγμα και με συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το δημαρχείο της Αθήνας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το ξήλωμα των σκηνών τους, τις προηγούμενες ημέρες.

ΦΩΤΟ NEWSIT

Μάλιστα, μοίρασαν φυλλάδια τόσο σε έλληνες πολίτες όσο και σε ξένους τουρίστες, όπου τους ενημερώνουν για τις θέσεις τους.

Έξω πάντως από το δημαρχείο βρίσκεται ήδη μία διμοιρία των ΜΑΤ.

Ο Δήμος Αθηναίων δεν αντιδικεί με το κίνημα των «Αγανακτισμένων». Το δικαίωμα του να συνέρχονται οι άνθρωποι ομαδικά σε δημόσιους χώρους και να διαδηλώνουν τις απόψεις τους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο. Ο Δήμος σέβεται απόλυτα το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία, ως οφείλει.

Υπάρχει όμως διάκριση ανάμεσα στο δικαίωμα της διαδήλωσης που μπορεί να είναι σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις και καθημερινό και στο ίδιο σημείο (όπως έκαναν οι «Αγανακτισμένοι»), και στο «δικαίωμα» της κατασκήνωσης σε δημόσιους χώρους με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την επιβάρυνση της λειτουργίας της πόλης. Είναι αδιανόητο κάποιος να δηλώνει αγανακτισμένος και να θεωρεί αυτονόητο ότι μπορεί να καταλαμβάνει την κεντρική ή όποια άλλη πλατεία της πρωτεύουσας. Η πλατεία πρέπει να είναι καθαρή, ανοικτή και διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες και κατοίκους της πόλης χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Αυτό ισχύει για όλες τις πλατείες της πόλης, πολύ περισσότερο για την πρώτη.

Διαβάστε επίσης

Συνέλευση Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα μετά το διωγμό τους 

Σύνταγμα: Έδιωξαν τους Αγανακτισμένους – “Κατασκήνωσε” η Αστυνομία – Φωτό Newsit

Ντου της αστυνομίας στο Σύνταγμα τα ξημερώματα – Επεισόδια και προσαγωγές – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ – Έγκλημα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε