Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι αναγνώστες του Newsit μιλάνε για τα μέτρα σοκ – Ο λόγος τώρα σ’ εσάς!

Οι αναγνώστες του Newsit μιλάνε για τα μέτρα σοκ – Ο λόγος τώρα σ’ εσάς!

Σοκ προκάλεσαν τα μέτρα σε μισθωτούς και συνταξιούχους του δημοσίου

Μπήκαν στο δημόσιο για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή ζωή. Τα νέα μέτρα πετούν από το παράθυρο τις όποιες ελπίδες. Είναι μισθωτοί και συνταξιούχοι του δημοσίου που πλέον βλέπουν τις δραματικές περικοπές μπροστά τους να τυλίγονται σαν θηλιά γύρω από το λαιμό τους.
Το Newsit μίλησε με τους πρώτους που παίρνει η μπάλα των νέων σκληρότερων μέτρων που έρχονται. 

Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος ύστερα από 30 χρόνια υπηρεσίας στην Πυροσβεστική εισπράττει μηνιαίο μισθό 1.500 ευρώ δηλαδή περίπου 21.000 ευρώ το χρόνο. Από την μια στιγμή στην άλλη το εισόδημα του πέφτει στις 19.000 ευρώ και καλείται να τα βγάλει πέρα κάθε μήνα με 150 ευρώ λιγότερα. 

«Πώς να τα βγάλεις πέρα όταν σου κόβουν αυτά τα χρήματα, ήδη τα βγάζαμε ίσα ίσα» μας είπε ο 53χρονος πυροσβέστης.

 
Βουλής Δημήτρης 55 ετών. 33 χρόνια πίσω από το τιμόνι του ασθενοφόρου για 1200 ευρώ το μήνα. 
Η συνταξιοδότηση δεν βρίσκεται μέσα στις επιλογές του μιας και αν φύγει νωρίτερα θα χάσει πολλά και όπως λέει οι υποχρεώσεις είναι αυξημένες. Τώρα ο 55χρονος σκέφτεται ακόμα και να περικόψει μέρος των χρημάτων που πηγαίνουν για τις σπουδές του γιού του.
Ο Δημήτρης Βουλής οδηγός του ΕΚΑΒ
ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Newsit Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Στην ίδια ίσως και χειρότερη μοίρα βρίσκονται οι συνταξιούχοι. 

Μίλησαμε με τον κ. Θανάση Τριανταφυλίδη. Ο 70χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ δεν μπορεί να πιστέψει πως οι κρατήσεις που του γίνονταν τόσα χρόνια για να έχει «υπερήφανα γηρατειά» πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων από την μια στιγμή στην άλλη. 
«Θα πρέπει να μάθω να ζώ με 150 λιγότερα το χρόνο, πώς να το κάνω αυτό όταν μόνο τα φάρμακα και οι γιατροί μου κοστίζουν σχεδόν το μισό μισθό μου. Μας πετάνε στο δρόμο» αυτή είναι η συγκλονιστική κατάθεση ψυχής ενός ανθρώπου που ούτε να δουλέψει κάπου αλλού δεν μπορεί για να συμπληρώσει το χαμένο εισόδημα του.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ Newsit Ο ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Από σήμερα το Newsit δίνει βήμα στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή μείωση του εισοδήματος τους. 

Με καθημερινά ρεπορτάζ θα αφουγκραζόμαστε τις σκέψεις τις ανησυχίες και την οργή των Ελλήνων πολιτών που καλούνται να πληρώσουν λάθη άλλων.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr

  

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε