Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Οι αντιδράσεις για το επικαιροποιημένο μνημόνιο – Τί απαντά η Κυβέρνηση

Οι αντιδράσεις για το επικαιροποιημένο μνημόνιο – Τί απαντά η Κυβέρνηση

Για μεγαλύτερα δεινά κάνει λόγο η ΝΔ, για αδιέξοδο και βάρβαρο μνημόνιο μιλά η Αριστερά. Η συνταγή της Τρόικας βαθαίνει την κρίση, αναφέρει ο ΛΑΟΣ.

 “Το νέο Μνημόνιο φέρνει στο λαό μας νέα μεγαλύτερα δεινά. Αυτοί που το ψήφισαν, ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Η Νέα Δημοκρατία επιμένει ότι υπάρχει άλλη διέξοδος για τον τόπο. Και την προτείνει με συγκεκριμένα μέτρα” δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Π. Παναγιωτόπουλος.

“Το “επικαιροποιημένο” μνημόνιο είναι μία ακόμα απόδειξη ότι τα βάρβαρα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Αποτελεί εξειδίκευση των αντιλαϊκών μέτρων που από κοινού θα προωθήσουν το επόμενο διάστημα κυβέρνηση, τρόικα και μεγαλοεπιχειρηματίες” αναφέρει το ΚΚΕ. Στην ανανοίνωση προστίθεται οτι “επιδίωξή τους δεν είναι μόνο να πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης, αλλά ξεζουμίζοντας ακόμα περισσότερο τον εργάτη και εκτοπίζοντας τους μικρομεσαίους, να διασφαλίσουν την μακροπρόθεσμη υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων, ενισχύοντας την κυριαρχία τους. Στο στόχαστρό τους βρίσκεται σταθερά η εξολόθρευση των στοιχειωδών εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων”

  «Η συνταγή της τρόϊκας είναι ατελέσφορη και βαθαίνει την κρίση.  Όσο η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις που πνίγουν την επιχειρηματικότητα και την αγορά, τόσο πιο γρήγορα θα οδηγείται , δυστυχώς, στην λήψη σκληρότερων και αντιλαϊκότερων μέτρων» αναφ’ερεται σε ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ , Κ. Αϊβαλιώτη.

“Είτε νέο μνημόνιο το ονομάσουμε, είτε επικαιροποιημένο, η αλήθεια είναι μία και πολύ σκληρή για την τεράστια πλειοψηφία του πληθυσμού: Κυβέρνηση και τρόικα βρέθηκαν μπροστά στην φανερή αποτυχία της πολιτικής τους και αποφάσισαν νέα πρόσθετα μέτρα, απολύτως στην ίδια αδιέξοδη κατεύθυνση των έως τώρα προβλεπομένων από το διαβόητο μνημόνιο. Αιχμή του και πάλι είναι οι μισθοί, οι συντάξεις, οι επενδύσεις του δημοσίου, οι δαπάνες του ισχνού κράτους πρόνοιας, οι ΔΕΚΟ.Όποια προσπάθεια κι αν κάνουν οι σύμβουλοι του Πρωθυπουργού αυτό θα είναι το πραγματικό περιεχόμενο των ομιλιών του, είτε στις 3 Σεπτέμβρη, είτε στη Δ.Ε.Θ.” αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Τί απαντά η Κυβέρνηση

Η Κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της Γ. Πεταλωτή επιχειρεί να διαψεύσει τα όσα λέγονται περι “νέου μνημονίου” λέγοντας “Όσοι το τελευταίο διάστημα επενδύουν, για τους δικούς τους λόγους, στην “νεομετρολογία και τη νεομνημολογία”, να γνωρίζουν ότι στην καλύτερη περίπτωση απλώς παραπλανούν τον ελληνικό λαό. Ας αναλογιστούν όμως ότι ο εκφοβισμός των πολιτών με ανύπαρκτα σενάρια, έχει αρνητικές επιπτώσεις στην μεγάλη, την εθνική προσπάθεια που καταβάλει ο ελληνικός λαός και η κυβέρνηση για την ανάταξη της οικονομίας και τις μεγάλες αλλαγές στη χώρα”.
Ο κ. Πεταλωτής τους καλεί “έστω και τώρα” να “εγκαταλείψουν αυτήν την απαραδέκτη προσπάθειά τους και ας αναζητήσουν άλλα “πεδία δόξης”, λιγότερο επικίνδυνα”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε