Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι δήμοι που βγήκαν στο αντάρτικο για το τέλος ακινήτων

Οι δήμαρχοι Ελληνικού, Νέας Ιωνίας, Περιστερίου και Σαρωνικού ετοιμάζουν μαζικές προσφυγές κατά του τέλους ακινήτων και εξετάζουν τρόπο για να μην μείνουν χωρίς ρεύμα όσοι δεν έχουν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, περισσότεροι δήμοι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το δρόμο της ανυπακοής, αναλαμβάνοντας να προσφύγουν εκ μέρους των δημοτών. Πολλοί δημοτικοί άρχοντες λένε ότι θα κάνουν επανασύνδεση όπου κόβεται το ρεύμα.

Οι παραπάνω τέσσερις δήμοι σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν αναρτήσει και πληροφορίες για το πως οι πολίτες θα αποφύγουν το χαράτσι, πληρώνοντας τη ΔΕΗ μέσω ΑΤΜ.

Στη συνέχεια προσκομίζοντας την απόδειξη της συναλλαγής και μαζί με την ταυτότητά τους θα απευθύνονται στα γραφεία των δήμων και αυτοί θα αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα.

Πάντως καταλυτική για τις εξελίξεις θα είναι η απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει την συνταγματικότητα του φόρου αυτού στις 2 Δεκεμβρίου, μετά από προσφυγή των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών και Καλαμάτας και του σωματείου “Έλληνες φορολογούμενοι”.

Διαβάστε επίσης:

Μπλόκο στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ από Δήμαρχο!

Στα δικαστήρια ο Δήμος Ν.Ψυχικού – Φιλοθέης για το τέλος ακινήτων 

Πάτρα: Κλείδωσαν τον υπάλληλο της ΔΕΗ στην Πολυκατοικία – Την “πλήρωσε” αυτός για το χαράτσι

Πως θα απαλλαγείτε από το χαράτσι μέσω ΔΕΗ – Πρώτα η πληρωμή μετά η απαλλαγή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε