Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Οι δύο καυτές ώρες – Στις 19:00 η ψηφοφορία για το χαράτσι, στις 21:00 το γεύμα με τη Μέρκελ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ο Γ. Παπανδρέου εδώ και μέρες προσπάθησε να βάλει σε… θάλαμο αποσυμπίεσης την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ με διαδοχικές επαφές με τους βουλευτές του. Όλοι εντός ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν το όριο των 153 βουλευτών που έχει θέσει ο ίδιος για να συνεχίσει να κυβερνάει.

Τις τελευταίες ημέρες και ώρες οι βουλευτές ο ένας μετά τον άλλο ζητούν από εκλογές ως συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. προσπαθώντας να απαλλαγούν από το βάρος της ψήφισης ενός ακόμη πακέτου δυσβάσταχτων μέτρων.

Νευρικό κλονισμό προκαλούν στο Μαξίμου τέτοιου είδους αντιδράσεις και το πρώτο κρίσιμο “κρας τεστ” έφτασε. Ώρα 19:00 έχει οριστεί η ονομαστική ψηφοφορία και ενώ πολλοί εκ των βουλευτών που αντιδρούν έχουν δηλώσει ότι θα στηρίξουν τη Κυβέρνηση για μια ακόμη φορά το Μαξίμου ψάχνει τον … σιωπηλό που θα “μιλήσει” κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.
Κρίσιμη για τη στάση των βουλευτών θα είναι και η συνέντευξη του Ε. Βενιζέλου στις 12:00 (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ) καθώς πιθανά νέα μέτρα θα αλλαξουν τα δεδομένα, αν και θεωρείται βέβαιο ότι ενόψει ψηφοφορίας νέα μέτρα δεν θα ακούσουμε.
Έτσι ο Πρωθυπουργός στις 21:00 στη συνάντησή του με την Άγκελα Μέρκελ θα βρεθεί υπό “τριπλή” πίεση.
Η Άγκελα Μέρκελ είναι δεδομένο ότι και πάλι θα θέσει τους όρους για την επιστροφή της Τρόικας που ήδη έχει βάλει σε περιπέτειες την εκταμίευση της δόσης:
– η δημοσιονομική απόκλιση για το 2011 και το 2012
– η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων (άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και οι αποκρατικοποιήσεις)
Δηλαδή κάντε τις εξαγγελίες για μέτρα πράξη και βλέπουμε. Εν μέσω εσωκομματικής αναταραχής οι απαντήσεις του Πρωθυπουργού στη Καγκελάριο είναι δεδομένο πως θα είναι αποδυναμωμένες. Με νόημα οι κυβερνητικές πηγές λένε ότι το ζήτημα είναι και πολιτικό, εννοώντας ότι συνεχίζονται οι πιέσεις για την περιβόητη συναίνεση.
Το κύριο μενού ωστόσο θα περιλαμβάνει τον τρόπο αντιμετώπισης του ελληνικού χρέους και εδώ όλα είναι ανοιχτά. Απ’ το ήδη υπάρχον σχέδιο μέχρι το κούρεμα 50%-60%

Διαβάστε επίσης:
Μερική “στάση πληρωμών” μέχρι να αποδώσουν τα εισπρακτικά μέτρα – Μετέωρη η χώρα μέχρι τον Οκτώβριο

Νέα χτύπημα στο εισόδημα όλων – Μαχαίρι κόβονται 9 φοροαπαλλαγές – Παίρνει …φωτιά το εκκαθαριστικό

ΗΠΑ προς Ευρωπαίους: «Όλοι σας περιμένουν να κάνετε κάτι!»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε