weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Οι εξουσίες σφάζονται και η κοινωνία τρώει τις σάρκες της

Οι εξουσίες σφάζονται και η κοινωνία τρώει τις σάρκες της | Newsit.gr
Κάτι επαναλαμβάνουν οι δανειστές μονότονα από Βερολίνο , Βρυξέλλες και Παρίσι για την τήρηση των δεσμεύσεων και τα ευρήματα από την επικείμενη μαγνητική της τρόικας στο γενικό λογιστήριο.
 
Αναρωτιέται κανείς πως θα χωρέσουν περικοπές 11, 5 δις ευρώ σε μερικές σελίδες νομοσχεδίου και τρέμει με τα στραπάτσα στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων που παραμιλούν ψάχνοντας για γιατρούς, φάρμακα , δανεικά , αποφάγια και συμπόνια .
 
Χιλιάδων ανθρώπων που συνωστίζονται για εφήμερες ρυθμίσεις σε Εφορίες , ΔΕΗ , Τράπεζες και επικοινωνίες . Ανθρώπων που σαστίζουν με τις τιμές του καυσίμου θέρμανσης και συνειδητοποιούν πως οι τιμές βενζίνης ακυρώνουν πρακτικά τις ρυθμίσεις για τον δακτύλιο .
 
Αλαφιασμένοι άνθρωποι που προσεύχονται μην αρρωστήσουν , μην χάσουν τη δουλειά , το προνοιακό, μην λυπήσουν τα παιδιά . Που τρέχουν πανικόβλητοι σαν τους κατοίκους περιοχών που πλήττονται , χωρίς να ακούγονται κρότοι , χωρίς να φαίνονται καπνοί , αλλά καταμετρώνται θύματα .
 
Βόλεψε την κυβέρνηση το καλοκαίρι, τα τσάρτερ ακόμη πηγαινοέρχονται ασταμάτητα σε Κρήτη , Ρόδο, Κέρκυρα με βαριά φορτία Ρώσων ,που αλλάζουν μετά από δεκαετίες τον τουριστικό χάρτη .
 
Ο Αμπράμοβιτς έδεσε στον Πόρο, ανοιχτά από τον όρμο ελλιμενισμού του Ρωσικού στόλου στα χρόνια του ‘21, η κυρία Gaga γοητεύτηκε από το Μιραμπέλλο, η επανάσταση των φοροφυγάδων του συρμού και των κλεπτών του ΦΠΑ κορυφώθηκε στην Ύδρα .
 
Αλλά η επιμελής απόκρυψη των Τεράτων της παραοικονομίας και της φοροδιαφυγής που διέλυσαν τη χώρα συντελέστηκε ανά την υφήλιο , με πρόσχημα κάτι έρευνες σε ακόμη κλειστές λίστες της Ελβετίας.
 
Διευκόλυνε το καλοκαίρι την κυβέρνηση , που μας σέρβιρε ως επίτευγμα τις επιχειρήσεις του «Ξένιου Δία» οι οποίες εκτυλίχθηκαν στο περιθώριο πρωτοφανών βιαιοπραγιών από οργανωμένα αποσπάσματα ρατσιστικών και φασιστικών ομάδων .
 
Επιχειρήσεις που εν τέλει απέφεραν τον εντοπισμό δυο χιλιάδων ατόμων χωρίς χαρτιά , την ώρα που ανυπολόγιστος αριθμός εισρέει πάλι από θαλάσσης , μετά την απόσπαση του Λιμενικού από τη διακλαδική λειτουργία του ως σύγχρονη ακτοφυλακή .
 
Πάει όμως το καλοκαίρι των δυο εκλογών και των τριών κομμάτων στην κυβέρνηση που μοιράζουν ρόλους και παίζουν το παιχνίδι των ισοδυνάμων , προσπαθώντας να μετριάσουν την δυσαρέσκεια των 200 χιλιάδων , κυρίως των ειδικών μισθολογίων . Δηλαδή τον πυρήνα του προσωπικού των εξουσιών και των επιστημών .
 
Έτσι , τώρα ,με τη ΝΔ να νομίζει ότι κυβερνά , με ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ να ερίζουν με το φάντασμα της 3ης Σεπτεμβρίου , και προσεχώς :με γιατρούς να μην γιατρεύουν , καθηγητές να μην διδάσκουν , αστυνομικούς να μην διώκουν , δικαστές να μην δικάζουν , εφοριακούς να μην συλλέγουν φόρους , επιχειρήσεις να μην πληρώνουν και 1,5 εκατομμύριο να μην εργάζονται καταφθάνει η τρόικα με τον τομογράφο της. Για να αξιολογήσει την βιωσιμότητα του χρέους φυσικά , όχι του μεγάλου και χειμαζόμενου μέρους της κοινωνίας , που καταδικάζεται σε αφανισμό για τόσο μικρές ή και ανύπαρκτες αμαρτίες.
 
 

#TAGS MM