Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Οι Έλληνες αγαπούν την Ελλάδα, αλλά θέλουν να φύγουν»

«Οι Έλληνες αγαπούν την Ελλάδα, αλλά θέλουν να φύγουν»

Αυτό αναφέρει σε ανταπόκριση της από την Αθήνα η καναδική εφημερίδα Ottawa Citizen

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις καναδικές εφημερίδες και τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα εξακολουθούν να αποτελούν οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Μια ενδιαφέρουσα ανταπόκριση του δημοσιογράφου Μάθιου Φίσερ στην εφημερίδα Ottawa Citizen αναφέρεται εκτεταμένα στα υψηλά ποσοστά ανεργίας της Ελλάδας ανάμεσα στους νέους με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και στην ανάγκη τους να μεταναστεύσουν εκτός Ελλάδας. Τίτλος της ανταπόκρισης είναι «Όλοι οι Έλληνες αγαπούν την Ελλάδα, αλλά θέλουν να φύγουν. Η απώλεια της χώρας θα μπορούσε να αποβεί κέρδος για τον Καναδά»

Ο Καναδός δημοσιογράφος γράφει χαρακτηριστικά ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Καναδά σκοπεύει να πάρει 250.000 μετανάστες φέτος στοχευμένα σε όσους μιλούν αγγλικά και γαλλικά και έχουν πτυχία από αναγνωρισμένα πανεπιστήμια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Καναδάς ακολουθεί το παράδειγμα της Αυστραλίας στην πολιτική της μετανάστευσης.

Ο Μάθιου Φίσερ γράφει ότι οι Έλληνες μαθαίνουν τα παιδιά τους αγγλικά για να μπορέσουν να έχουν ευρύτερη μόρφωση με την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να αποβεί πιο ανταγωνιστική διεθνώς. «Αυτό που έχει συμβεί είναι ότι η Ελλάδα προετοίμασε μια ολόκληρη γενιά για να πετύχει στο εξωτερικό», σημειώνει ο Φίσερ.

Στην ανταπόκριση αναφέρεται ότι η ανεργία των νέων στην Ελλάδα βρίσκεται στο 25% και ότι πολλοί ήδη εργάζονται σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Ο Φίσερ χρησιμοποιώντας παραδείγματα από συνεντεύξεις με πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, τονίζει την επιθυμία τους να φύγουν από τη χώρα αναζητώντας καλύτερη μοίρα, ενώ επισημαίνει ότι για τους Έλληνες είναι πιο εύκολο να μεταναστεύσουν σε χώρες της ΕΕ, παρά το γεγονός ότι συζητούνται πιθανές αλλαγές στη Συνθήκη Σένγκεν που θα περιορίσουν την κινητικότητα, απ’ ό,τι σε χώρες όπως ο Καναδάς ή οι ΗΠΑ λόγω των περίπλοκων γραφειοκρατικών διαδικασιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε