Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

«Οι Έλληνες ακόμη παζαρεύουν τη νέα κυβέρνηση»

Παζάρι, γρίφος, θρίλερ… Πολλά τα επίθετα για την κατάσταση στην Ελλάδα. Η ουσία είναι ότι η χώρα ακόμη δεν έχει κυβέρνηση και αυτό τονίζουν τα περισσότερα τα διεθνή ΜΜΕ.

«Οι Έλληνες ακόμη παζαρεύουν» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της ηλεκτρονικής έκδοσης του Spiegel, καθώς τα περισσότερα διεθνή πρακτορεία στέκονται στο πολιτικό θρίλερ των τελευταίων ημερών που παίζεται στην Αθήνα.

Το BBC μας έχει και σήμερα πρώτο θέμα και όπως μεταδίδει «η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα». Στο ίδιο μήκος και το τηλεγράφημα του Associated Press.

Χάος σε Αθήνα και Ρώμη γράφει η Bild, συνδέοντας ξανά το... πεπρωμένο Ελλάδας-Ιταλίας
Το Reuters μετέδωσε από τα ξημερώματα ότι υπήρξε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τον Λουκά Παπαδήμο (διαβάστε τη σχετική είδηση εδώ), ενώ οι New York Times μετέδωσαν ότι «το βέτο Σαμαρά “έφαγε” τον Παπαδήμο» (περισσότερα εδώ).

«Η Ελλάδα παρατείνει το σασπένς για τον νέο πρωθυπουργό» είναι ο τίτλος του κειμένου της Wall Street Journal, όπου αναφέρεται και το «βέτο» του νυν υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση υπό τον Λουκά Παπαδήμο από οποιαδήποτε άλλη θέση, πλην αυτής που έχει τώρα. Αναφορά γίνεται και στη στάση του Αντώνη Σαμαρά που δε δέχεται να υπογράψει την επιστολή που ζητούν οι Βρυξέλλες για τη δανειακή σύμβαση.

«Οι συζητήσεις για τη νέα ελληνική κυβέρνηση σέρνονται για τρίτη μέρα» είναι ο τίτλος του Bloomberg, όπου επίσης γίνεται λόγος για την άρνηση Σαμαρά να υπογράψει τη… δήλωση που ζητά ο Όλι Ρεν.

«Μια χαμένη ημέρα για την Ελλάδα», γράφει το περιοδικό Stern και δεν αντιλαμβάνεται γιατί κωλυσιεργούν οι Έλληνες πολιτικοί ακριβώς στην πιο επικίνδυνη και δύσκολη στιγμή για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη και την ΕΕ, μεταδίδει η Deutsche Welle.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Κλείδωσαν” Πρωθυπουργός-Υπουργικό Συμβούλιο – Το μεσημέρι η ανακοίνωση

Η χώρα ακυβέρνητη ακροβατεί στην κόψη του ξυραφιού

Εμπλοκή στην υποψηφιότητα Παπαδήμου λέει το Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε