Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Οι Έλληνες της Αιγύπτου μιλούν στο NewsIt – “Γιατί φύγαμε από την Αίγυπτο”

Οι Έλληνες της Αιγύπτου μιλούν στο NewsIt – “Γιατί φύγαμε από την Αίγυπτο”

Το NewsIt βρέθηκε από το πρώτο λεπτό στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στο πλευρό των Ελλήνων από την Αίγυπτο και μοιράστηκαν μαζί μας τα όσα βίωσαν στην Αλεξάνδρεια.

Μεγάλες στγιγμές συγκίνησης διαδραματίστηκαν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος όπου επαναπατρίστηκαν οι 184 Έλληνες που ζούσαν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, μετά τα δραματικά γεγονότα στην Αίγυπτο, που τους ανάγκασαν να αφήσουν πίσω τους τις περιουσίες τους και τις ζωές τους.

Το NewsIt βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο αεροδρόμιο και συνομίλησε μαζί με τους Έλληνες της Αιγύπτου περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές που έζησαν εκεί. Αξιοσημείωτο είναι πως η πλειοψηφία των Ελλήνων που έφθασαν σήμερα στην Αθήνα τάσσονται υπέρ του Αιγύπτιου προέδρου, Μουμπάρακ και κανείς από αυτούς δεν εγκατέλειψε την χώρα λόγω των διαδηλώσεων.

Ο κ. Αλέξης Σωτηρίου ο οποίος ζει με τη σύζυγό του στην Αίγυπτο και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, αποκαλύπτει ότι αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα μιας και από τότε που εξαφανίστηκε η αστυνομία από την χώρα, η κατάσταση είχε γίνει ανεξέλεγκτη με τους κακοποιούς που είχαν αποδράσει από τις φυλακές. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Σωτηρίου είχε μία καλή εργασία ως οικονομικός σύμβουλος επιχειρήσεων, δηλώνει πως εκείνος θα το ξανασκεφτεί να επιστρέψει στην Αίγυπτο αλλά για την οικογένειά του το αποκλείει.

Η κα Ράζα Ζοβράν τρίτης γενιάς ομογενής, δήλωσε στο NewsIt ότι ήρθε στην Ελλάδα όχι γιατί φοβόντουσαν για τις διαδηλώσεις, αλλά κυρίως από το φόβο όλων όσων απέδρασαν από τις φυλακές και οι οποίοι κάνουν καθημερινά λεηλασίες. Μάλιστα, δηλώνουν υποστηρικτές του κ. Μουμπάρακ και πως όταν ηρεμήσουν τα πράγματα θα επιστρέψουν στην Αίγυπτο.

Ο κ. Πάρης Παγάνης, αναφέρει ότι έβλεπε τα τανκ να περιφέρονται έξω από το σπίτι του και πως μία τέτοια εικόνα δημιούργησε μία ανησυχία που τους οδήγησε στο να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Η κα Σταματία Αναστασίου που έχει γεννηθεί στην Αίγυπτο, δηλώνει στο NewsIt πως ο κόσμος που διαμαρτύρεται είναι οι φτωχοί που στην ουσία έχουν δίκιο, αλλά δεν δηλώνουν με το σωστό τρόπο τα δικαιώματά τους. Όπως δήλωσε δεν ένιωσε μεγάλο κίνδυνο και μόλις τελειώσει όλος αυτός ο θόρυβος θα επιστρέψει.

Διαβάστε επίσης:

2 εκατομμύρια στην πλατεία Ταχρίρ, χιλιάδες σε Αλεξάνδρεια και Σουέζ – “Φύγε κι άσε μας να ζήσουμε” το μήνυμα στον Μουμπάρακ

Eφτασαν στην Αθήνα και τα τρία C-130 – To Newsit στο Ελ.Βενιζέλος
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε