Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι Ελβετοί ψηφίζουν Ελλάδα για διακοπές

Οι εφημερίδες της Γενεύης “Tribune de Geneve” και της Λωζάνης “24 heures” δημοσιεύουν σήμερα ένα δισέλιδο αφιέρωμα στις προτιμήσεις των Ελβετών τουριστών φέτος το καλοκαίρι, στο οποίο η Ελλάδα αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος τουριστικούς προορισμούς.

Το άρθρο, που συνοδεύεται από δύο μεγάλες φωτογραφίες, μια από την Ακρόπολη και δεύτερη από τη Νέα Υόρκη, επισημαίνει ότι -με το ισχυρό ελβετικό φράγκο έναντι του ευρώ και του δολαρίου- ένας Ελβετός τουρίστας φέτος το καλοκαίρι μπορεί να εξασφαλίσει πολύ ανταγωνιστικές προσφορές για ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ, με τιμές κατά 5-15% φθηνότερες από πέρυσι.

Στην περίπτωση της Ελλάδος και της Ισπανίας, που το 2010 είχαν μια άσχημη χρονιά λόγω της πολιτικής και οικονομικής κρίσης, οι ξενοδόχοι προσφέρουν μεγάλες εκπτώσεις που δεν θα έδιναν υπό ομαλές συνθήκες. Ειδικότερα, στην Ελλάδα η μείωση των τιμών φθάνει και μέχρι το 30%, έναντι της περυσινής χρονιάς, χωρίς να αποκλείονται και εκπτώσεις που αγγίζουν το 50%, όπως αναφέρει στην εφημερίδα το μεγάλο ταξιδιωτικό γραφείο της Ελβετίας Hotelplan.

Η Ισπανία και η Κύπρος εμφανίζονται, επίσης, ως μεγάλοι κερδισμένοι της τουριστικής περιόδου, ενώ Τουρκία επιβεβαιώνει την πρόοδο που έχει επιτύχει τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα η ζήτηση για την Τυνησία και την Αίγυπτο καταγράφει κατακόρυφη πτώση, ενώ και η Αμερική γίνεται ελκυστική λόγω της πρόσφατης ανόδου του ελβετικού φράγκου έναντι του δολαρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε