Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι εργαζομενοι του NewsIt απεργούν αλλά προειδοποιούν την ΕΣΗΕΑ

Οι εργαζόμενοι του Newsit συμμετέχουμε στην 24ώρη απεργία της ΕΣΗΕΑ και της ΓΣΕΕ

θέλοντας αφενός να δείξουμε την κοινωνική μας ευαισθησία για το Ασφαλιστικό και αφετέρου να δείξουμε προς το συνδικαλιστικό όργανο των δημοσιογράφων, που εδώ και χρόνια μας αγνοεί επιδεικτικά, ότι είμαστε μαζί τους ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ.

Στα αιτήματα της απεργίας είναι για πρώτη φορά και το θέμα της αναγνώρισης των ειδησιογραφικών portal. Έχουμε όλη την καλή διάθεση να πιστέψουμε ότι επιτέλους η ΕΣΗΕΑ άλλαξε ρότα και ενδιαφέρεται για μας. Επιτρέψτε μας όμως μετά τα όσα έχουμε τραβήξει να διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας.

Γι’ αυτό σας λέμε ότι είναι η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ που συμμετέχουμε σε απεργία της ΕΣΗΕΑ εκτός αν κηρύξει η Ένωση μία 24ωρη απεργία σε όλον τον τύπο με μοναδικό θέμα την αναγνώριση των ειδησεογραφικών portal.

Αν αυτό γίνει τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας στους αγώνες μέχρι να δικαιωθούν τα δίκαια αιτήματα όλων των εργαζομένων. Αν όχι τότε κύριοι απλά παίζετε παιχνίδι στην πλάτη μας.

– Στο χέρι σας είναι να αποδείξετε ότι δεν μας χρησιμοποιείτε ώστε να “κάνετε τη δουλειά σας”.

– Στο χέρι σας είναι να δείξετε ότι δεν είναι υποκριτική η στάση της ‘Ενωσης των Δημοσιογράφων απέναντι στα portal και ότι δεν ρίχνετε απλά στάχτη στα μάτια βάζοντας ως αίτημα την ασφάλιση, αλλά και την ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην ενημέρωση μέσω Διαδικτύου

Για ακόμα μια φορά θεωρούμε μεγάλο λάθος την κήρυξη απεργίας των δημοσιογράφων την ημέρα που η ενημέρωση είναι απαραίτητη για κάθε έλληνα πολίτη, την ημέρα ψήφισης του Ασφαλιστικού και την ημέρα που χιλιάδες εργαζόμενοι θα βγουν στους δρόμους να διαδηλώσουν γι’ αυτό.

Έτσι, το Newsit αποφάσισε να καλύψει δημοσιογραφικά ΜΟΝΟ την απεργιακή κινητοποίηση και τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν στο κέντρο της Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε