Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Oι Γερμανοί είναι ακόμη ναζί σε μεγάλο βαθμό” λένε Έλληνες του Βερολίνου

Επιστροφή στη δραχμή προτείνει ο γραμματέας της Ελληνικής Κοινότητας του Βερολίνου για να βγει η χώρα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Με ανησυχία και προβληματισμό παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ελλάδα οι Έλληνες της Γερμανίας.

Ο γραμματέας της Ελληνικής Κοινόητητας στο Βερολίνο, Λάμπρος Σαββίδης μίλησε στο Νewsit και ήταν αποκαλυπτικός. Οπως δήλωσε “οι Έλληνες της Γερμανίας και εδώ στο Βερολίνο ειδικά ανησυχούμε σε μεγάλο βαθμό διότι βλέπουμε τα χάλια της πατρίδας μας και αισθανόμαστε μεγάλη θλίψη και πίκρα για αυτό που συμβαίνει. Αναρωτιώμαστε γιατί συνέβη αυτό στην Ελλάδα που είχε πάντοτε δόξα και αξιοπρέπεια.
Εχω ο ίδιος ζήσει πάρα πολλές περιπτώσεις σε προσωπικές σχέσεις με τους Γερμανούς που όταν συζητάμε το θέμα της Ελλάδας μου λένε σταμάτα πια, μας έχεις σπάσει τα νεύρα και σηκώνονται και φεύγουν από το τραπέζι. Αφήστε που οι εφημερίδες και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης συνέχεια μιλάνε εις βάρος του ελληνικού λαού με αφάνταστες εκφράσεις, αυτά που ακούμε είναι τρομερά”.

“ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ”
“Οι ελληνες λέμε στις μεταξύ μας συζητήσεις πως οι ναζί ακόμη υπάρχουν στη Γερμανία σε μεγάλο βαθμό, διότι μόνο οι ναζί σκέφτονταν και εκφράζονταν έτσι, δηλαδή απάνθρωπα και με απέχθεια. Και δυστυχώς δεν άλλαξε πολύ η Γερμανία, αυτό καταλαβαίνουμε” λέει ο κύριος Σαββίδης.

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
Στο ερώτημα τι έφταιξε για την κατάντια της πατρίδας μας ο κύριος Σαββίδης απαντά “σίγουρα έφταιξαν οι ελληνικές κυβερνήσεις που ανέλαβαν μετα τη μεταπολίτευση με τις πολύ επιπόλαιες επιλογές τους. Φούσκωσαν με κόσμο το δημόσιο. Αλλά και οι ξένες κυβερνήσεις, τα μέλη της ευρωπαϊκής ένωσης έπαιξαν άλλο ρόλο από αυτόν που διέδιδαν. Η ενωμένη Ευρώπη δεν υπάρχει. Υπάρχει η Ευρώπη των οικονομικών και πολιτικών ανταγωνισμών. Ποτέ δεν σκέφτηκαν να κάνουν μια ενωμένη Ευρώπη. Έδιναν ευκολα δάνεια διχως να κοιτούν εάν τα κράτη μπορούν να τα αποπληρώσουν με αποτέλεσμα πολλά κράτη να καταχρεωθούν που σημαίνει πως αυτά τα κράτη είναι σε ένα δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο”.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ
“Η Ελλάδα πρέπει να ρίξει τις τιμές των προϊόντων της” προτείνει ο κύριος Σαββίδης και συνεχίζει ‘εγώ για παράδειγμα εάν πάω να αγοράσω εδώ στο Βερολίνο ένα ψημένο κοτόπουλο θα το πληρώσω 5 ευρώ. Στα Γιαννιτσά που είναι η πατρίδα μου το καλοκαίρι το πλήρωσα 10 ευρώ και τρόμαξα. Η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή για να πάει από το 0 προς τα πάνω και όχι από το 0 προς τα κάτω. Μόνο έτσι θα έρθουν ξένοι επενδυτές στη χώρα.”.

Οι ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΟΙΤΟΥΝ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ
Τέλος ο κύριος Σαββίδης λέει πως η πολιτική της Γερμανίας δεν έχει να κάνει με πρόσωπα αλλά με τις στρατηγικές επιλογές της εκάστοτε κυβέρνησης. “Η Γερμανία δεν έχει ξεχάσει ακόμη τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Γι΄αυτό και κοιτά τους Έλληνες με μισό μάτι και τους Τούρκους με ολόκληρο. Είναι θέμα στρατηγικής για αυτούς. Δεν είναι προσωπικό της Μέρκελ. Οποιο κόμμα και εάν αναλάβει την εξουσία αυτη την πολιτική θα έχει απέναντι στην Ελλάδα”.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt, o γραμματέας της Ελληνικής Κοινόητητας στο Βερολίνο, Λάμπρος Σαββίδης…

Στη Γερμανία ζουν περίπου 350.000 Έλληνες και συγκερκιμένα στο Βερολίνο 11.000 Έλληνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έλληνες φοιτητές τα “έψαλαν” στον Τρισέ – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε