Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Οι Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα για να πάρουν μαθήματα λιτότητας!

Οι Γερμανοί έρχονται στην Ελλάδα για να πάρουν μαθήματα λιτότητας!

Αυτό θα πει να ξεπερνά ο μαθητής τον δάσκαλο! Τον προσεχή Απρίλιο 35 Γερμανοί βουλευτές θα έρθουν στην Αθήνα για να πάρουν… μαθήματα λιτότητας. Και φυσικά το Spiegel δεν το άφησε ασχολίαστο…

«Πολιτικοί από το Βερολίνο πηγαίνουν στην Ελλάδα για μαθήματα λιτότητας» είναι ο τίτλος του γερμανικού περιοδικού, που σχολιάζει καυστικά το γεγονός πως οι 35 βουλευτές από το Βερολίνο θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα για την 4ημερη επίσκεψή τους με έξοδα των Γερμανών φορολογούμενων.

«Οι πολιτικοί θέλουν να ενημερωθούν για τις προσπάθειες λιτότητας των Αθηναίων», γράφει το Spiegel. Το κρατίδιο του Βερολίνου αντιμετωπίζει τέραστια οικονομικά προβλήματα και δέχεται ενισχύσεις από άλλα, όπως είναι η Βαυαρία, η Βάδη-Βυρτεμβέργη και η Έσση.

«Κατά το σύνθημα ‘μαθαίνοντας από τους Έλληνες σημαίνει μαθαίνοντας πώς να κερδίζεις’, 35 βουλευτές και σύμβουλοι θα βρεθούν τον Απρίλιο για τέσσερις μέρες στην Αθήνα προκειμένου να ενημερωθούν για όλα τα οικονομικής φύσης ζητήματα της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
‘Κομίζω ευρώ εις Αθήνας’, για να μάθω κάτω από την Ακρόπολη πώς να διαχειρίζομαι χρήματα: εννοείται ότι αυτή η εκδρομή με έξοδα των Γερμανών φορολογουμένων θα έχει ως επίκεντρο ‘τις αναγκαίες προσπάθειες περικοπών στον προϋπολογισμό’, όπως τονίζουν οι διοργανωτές του ταξιδιού.

Το ταξίδι θα κοστίσει μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Για να πειστεί ο πρόεδρος της τοπικής βουλής για την αναγκαιότητα αυτού του ταξιδιού, θα οριστεί τώρα μια σειρά σημαντικών συναντήσεων. Ήδη έχει ζητηθεί από τη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα να εκπονήσει ένα γενικό πρόγραμμα του ταξιδιού», αναφέρει το άρθρο.

Οι βουλευτές προσπαθούν να πείσουν τον πρόεδρο του τοπικού Κοινοβουλίου για την αναγκαιότητα του ταξιδιού, υποστηρίζοντας ότι στο επίκεντρο θα βρίσκονται «οι αναγκαίες προσπάθειες περικοπών στον προϋπολογισμό».

Για τον σκοπό αυτό, αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχει υποβληθεί στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα αίτημα προκειμένου να ετοιμαστεί ένα πρόχειρο πρόγραμμα συναντήσεων, το οποίο, ωστόσο, δεν θα είναι δεσμευτικό.

Οι βουλευτές, που ενδεχομένως θα ταξιδέψουν τελικά στην Αθήνα, ανήκουν, σύμφωνα με το περιοδικό, στην «Κύρια Επιτροπή» του Κοινοβουλίου του Βερολίνου, αποστολή της οποίας είναι ο έλεγχος της διαχείρισης των οικονομικών θεμάτων από τη Διοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ: Μπράβο στην Ελλάδα – Η λιτότητα, σας δίνει κίνητρο!

Σε καθεστώς λιτότητας και το Spiegel!

Οι Γερμανοί ξανάρχονται – Αυξημένες οι κρατήσεις για Ελλάδα

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε