Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι καθηγητές πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για τις επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις τους

Οι καθηγητές πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για τις επιπλέον μειώσεις στις συντάξεις τους

Με επιστολή – υπόμνημα προς τον Γιάννη Στουρνάρα, οι καθηγητές πανεπιστημίου διαμαρτύρονται για τη σοβαρή μείωση των συντάξεών τους.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ) επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι καθηγητές έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις, τη στιγμή, μάλιστα, που το μισθολόγιό τους ήταν χαμηλό, αφού δεν είχαν λάβει αυξήσεις των ειδικών μισθολογίων προηγούμενων ετών.
    
Οι καθηγητές με την επιστολή-υπόμνημα ζητούν:
α) Επείγουσα νομοθετική ρύθμιση του υπολογισμού των συντάξεων στα ειδικά μισθολόγια με βάση τις προ της 1/8/2012 αποδοχές, δηλαδή με διάταξη ανάλογη της παραγράφου 2α & 2στ του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011, όπως ισχύει.
β) Αναδρομική καταβολή, από το 2009 έως τις 30/7/2012, αυξήσεων αντίστοιχων με αυτές που δόθηκαν στα άλλα ειδικά μισθολόγια την περίοδο 2008-2009.
γ) Άμεση έναρξη διαλόγου για ένα νέο ειδικό μισθολόγιο λειτουργών του Δημοσίου, με κριτήρια αξιολογικά, ανάλογα των ειδικών προσόντων και καθηκόντων τους, όπως αυτό έχει εκφραστεί από σειρά παλαιοτέρων αποφάσεων των θεσμικών τους οργάνων.

Επίσης, οι καθηγητές στέλνουν την επιστολή στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, σε φορείς και πολιτικά κόμματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα αναστολή λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου για τη διαθεσιμότητα

Παραιτήθηκε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε