Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Οι… Κλουζώ του Πενταγώνου

Αργά το βράδυ το ΓΕΕΘΑ αισθάνθηκε την ανάγκη να στείλει στα email των στρατιωτικών συντακτών μια ανακοίνωση.

Όλοι υποθέσαμε πριν ανοίξουμε το συνημμένο μήνυμα ότι το περιεχόμενό του θα είχε σχέση με την απίστευτη προβοκάτσια των Τούρκων στη καρδιά του Αιγαίου χθες το μεσημέρι.

Οι Τούρκοι, θυμίζουμε έστησαν …ναυάγιο μαϊμού στους Καλόγηρους και μετά έστειλαν φρεγάτες, αεροπλάνα και ελικόπτερα για να κάνουν έρευνα και διάσωση, γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την Αθήνα!

Όμως όχι. Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ δεν είχε σχέση μ´ αυτό το σοβαρό συμβάν. Το ΓΕΕΘΑ έβγαλε ανακοίνωση για να υπερασπίσει τους …Κλουζώ του! Αυτούς που κατόρθωσαν με την ανεκδιήγητο συμπεριφορά τους να οδηγήσουν σε ματαίωση της συνέντευξης Τύπου του υπουργού Άμυνας χθες το μεσημέρι, ακριβώς την ίδια ώρα που οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις προκαλούσαν με θράσος στη καρδιά του Αιγαίου.

Κάποιος εξαιρετικά καχύποπτος θα συνέδεε την παιδαριώδη, αντιεπαγγελματική και ύποπτα προκλητική συμπεριφορά των Κλουζώ του ΓΕΕΘΑ και του υπουργού Άμυνας με την ματαίωση της συνέντευξης.

Η αλήθεια είναι ότι ο μόνος που πραγματικά εξυπηρετήθηκε από τη ματαίωση της συνέντευξης ήταν ο ίδιος ο υπουργός. Το θέμα της συνέντευξης δύσκολο είχε να κάνει με τα ασφαλιστικά των στρατιωτικών που φορτώνονται μια δεκαετία.
Και είχαμε και τους Τούρκους στο Αιγαίο .

Αυτά για τους καχύποπτους όχι για μας. Ο Βενιζέλος δείχνει εξάλλου ότι δεν φοβάται τα δύσκολα θέματα.

Από την άλλη όμως επειδή θεωρείται ευφυής πως επέτρεψε σε ολόκληρο ΓΕΕΘΑ να ασχοληθεί εγγράφως μάλιστα με τα “ασήμαντα” κι όχι με τα πραγματικά σημαντικά της χθεσινής ημέρας, δικαιώνοντας έτσι όσους λένε ότι τους πολιτικούς τα μόνα θέματα που τους ενδιαφέρουν είναι αυτά που θεωρούν ότι κάνουν ζημιά στο …πρεστίζ τους.

Αν αυτό ήταν χθες το κριτήριο του υπουργικού Επιτελείου μάλλον με το λάθος θέμα ασχολήθηκαν. Το κύμα παραιτήσεων αξιωματικών και η σχεδίαση αντιμετώπισης της τουρκικής επιθετικότητας είναι χωρίς αμφιβολία τα θέματα που θα έπρεπε φυσιολογικά να απασχολούν τους συντάκτες ανακοινώσεων του υπουργείου Άμυνας.

Υ.Γ 1: Για τους υποστηρικτές της άποψης “καλά τους κάνουν” ότι κι αν τους κάνουν -τους δημοσιογράφους εννοούν- είναι σαφές ότι μπερδεύουν τους “τηλέ-σταρ” με τους δημοσιογράφους. Η άποψη είναι άκρως επικίνδυνη όχι για τους δημοσιογράφους αλλά για τους πολίτες.

Υ.Γ2: Προς… Κλουζώ Πενταγώνου. Προσέξτε μήπως ενώ εσείς παρακολουθείτε δημοσιογράφους …άλλοι αλωνίζουν στο Πεντάγωνο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε