Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

“Οι κόποι αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο”

“Οι κόποι αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο”

– Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να λάβει επώδυνες αποφάσεις που αδικούν συμπολίτες μας
Οι κόποι μας αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο
– Πρώτο μέλημα να σώσουμε την οικονομία, μετά αντιμετώπιση των αιτίων από τη ρίζα

Στην πρώτη δήλωση του, μετά το διπλωματικό μαραθώνιο σε Γαλλία, Γερμανία και ΗΠΑ και λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας, ο Γ. Παπανδρέου απευθύνεται στους πολίτες μέσω δήλωσης στα ΝΕΑ. 

Σε δραματικούς τόνους,αναφέρει ότι η κυβέρνηση “αναγκάστηκε να λάβει επώδυνες αποφάσεις που αδικούν πολλούς συμπολίτες μας”. “Θα ήταν ακόμη πιο άδικο να αφήσουμε τη χώρα ανυπεράσπιστη στις ορέξεις των κερδοσκόπων, αδύναμη να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της”, προσθέτει.

Δεσμευτήκαμε ότι η θυσία δεν θα πάει χαμένη” τονίζει ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι “οι συναντήσεις σε Γερμανία, Γαλλία και ΗΠΑ, δείχουν ότι οι προσπάθειες του ελληνικού λαού αποδίδουν καρπούς. 

Η Ελλάδα γίνεται ξανά συνδιαμορφωτής των εξελίξεων που αφορούν την ίδια και την Ευρώπη. Οι εταίροι μας αναγνωρίζουν τη βούληση να διορθώσουμε τα του οίκου μας, αλλά αναγνωρίζουν επίσης ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εγκαταλειφθεί μόνη της στη μάχη κατάτ της διεθνούς κερδοσκοπίας” λέει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Παπανδρέου κάνει αναφορά στην επιστολή που εστάλη με πρωτοβουλία του ιδίου, της καγκελαρίου Μέρκελ, του προέδρου Σαρκοζί και του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τονίζοντας το γεγονός ότι πλέον το ζήτημα έχει τεθεί στην ατζέντα της επόμενης συνεδρίασης του
G20. 

O αγώνας μας για τη χώρα θα είναι διαρκής” λέει ο πρωθυπουργός. “Πρώτο μας μέλημα είναι να σώσουμε την οικονομία” αναφέρει προσθέτοντας ότι στη συνέχεια “τα αίτια που μας οδήγησαν εδώ θα αντιμετωπιστούν στη ρίζα τους”. 

Θέλω να διαβεβαιώσω τον κάθε Έλληνα και την κάθε Έλληνίδα ότι οι κόποι μας αυτή τη φορά θα πιάσουν τόπο. Σε τρία χρόνια θα έχουμε ανοίξει νέα σελίδα” δεσμεύεται. 

Στο μεταξύ , στις συνεδριάσεις των ευρωπαϊκών οργάνων ΕCOFIN και EUROGROUP όπως και στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί 25 και 26 Μαρτίου, στρέφεται το ενδιαφέρον της κυβέρνησης. Παράλληλα, στο εσωτερικό μέτωπο, το υπουργείο  οικονομικών αναμένεται εντός της εβδοάδος να καταθέσει το φορολογικό νομοσχέδιο που στελέχη της κυβέρνησης εκτιμούν οτι θα πείσει την κοινή γνώμη για την κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαισύνη που επιδιώκει η κυβέρνηση. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ που θα γίνει στις 20 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη.

Αντιδράσεις

“Αυτό που θα πιάσει τόπο για το λαό είναι ο αποφασιστικός αγώνας του για να αποκρούσει τη σφαγή των δικαιωμάτων του από την κυβέρνηση και την ΕΕ με τη στήριξη των ΝΔ – ΛΑΟΣ”, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του σχολιάζοντας τη δήλωση του πρωθυπουργού στην εφημερίδα “Τα Νέα” ότι “οι θυσίες του λαού θα πιάσουν τόπο”, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης: Σαμαράς: Τα μέτρα οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε