Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Οι κουκουλοφόροι έδρασαν βάση σχεδίου

Οι κουκουλοφόροι έδρασαν βάση σχεδίου

Αυτή την πρωτοφανούς μαζικότητας διαδήλωση εκμεταλλεύτηκαν οι κουκουλοφόροι για να κάψουν την Αθήνα. Είχαν οργανωμένο σχέδιο και χτύπησαν στοχευμένα.

Η πορεία ξεκίνησε στις 12 το μεσημέρι με το ΠΑΜΕ να ξεκινά από την Ομόνοια με κατεύθυνση τη Βουλή. Ακολούθησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ από το Πεδίο του Άρεως. Ένα τρίτο μπλόκ διαδηλωτών αριστερών δυνάμεων ξεκίνησε από το αρχαιολογικό Μουσείο.
Οι κουκουλοφόροι είχαν παρεισφρήσει μέσα στην πορεία. Όπως όλα δείχνουν είχαν προμελετημένο σχέδιο κρούσης και συγκεκριμένους στόχους.
13:55 ομάδα νεαρών με λοστούς και ξύλα σπάνε τζαμαρίες καταστημάτων  επί της οδού Σταδίου. Φθάνουν μπροστά από το κτήριο της Μαρφιν και το πυρπολούν. Εκείνη την ώρα μέσα υπάρχουν υπάλληλοι. Η φωτιά που εξαπλώνεται σε ελάχιστα λεπτά τους εγκλωβίζει και τρεις χάνουν τη ζωή τους από τους καπνούς.

Το φονικό χτύπημα

14:30 Η οδός Όθωνος έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης. Ομάδα 40 κουκουλοφόρων σπάει με λοστούς αυτοκίνητα, βιτρίνες καταστημάτων. Μέσα σε λίγα λεπτά στο στόχαστρο τους μπαίνει το κτήριο της υπηρεσίας ειδικών ελέγχων επί της Βασ. Αμαλίας.
Πυροσβέστες προσπαθούσαν για ώρες να σβήσουν τη φωτιά από το κτηριο του υπουργείου Οικονομικών

14:45
Η ομάδα των κουκουλοφόρων συνεχίζει το καταστροφικό της σχέδιο και πυρπολεί με βόμβες μολότοφ ένα βαν εξωτερικών μεταδόσεων και ένα όχημα της πυροσβεστικής που έσπευσε να σβήσει τη φωτιά.

Το βαν εξωτερικών μεταδόσεων του Τουρκικού καναλιού βρέθηκε στο στόχαστρο των κουκουλοφόρων

Οι κουκουλοφόροι έκαψαν ακόμα και το πυροσβεστικό που πήγε να σώσει το βαν


15:15
Τελευταία στάση για τους κουκουλοφόρους είναι η Νομαρχία Αθηνών. Σπάνε τις τζαμαρίες της εισόδου και πετούν μέσα βόμβες μολότοφ. Παράλληλα καίνε και ένα αυτοκίνητο που βρίσκεται σταθμευμένο απ έξω.

Ήθελαν να προκαλέσουν χάος. Όμως η βία τους δεν ήταν τυφλή.

Αυτές οι ομάδες όπως όλα δείχνουν ήταν επιφορτισμένες με τα καίρια χτυπήματα που θα έσπερναν  χάος στην Αθήνα. Άλλες μικρότερες ομάδες διάσπαρτες σε διάφορους δρόμους έσπαγαν λεηλατούσαν και έκαιγαν ότι έβρισκαν μπροστά τους.
Αυτή δεν ήταν σε καμία περίπτωση αυθόρμητη «έκρηξη οργής». Ήταν ένα σχέδιο με αρχή μέση και τέλος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε