Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Οι κρίσεις Αρχηγών, ο Μπεγλίτης…και το πραξικόπημα!

Οι κρίσεις Αρχηγών, ο Μπεγλίτης…και το πραξικόπημα!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης είχε πολλές ευκαιρίες να προχωρήσει στις αλλαγές της στρατιωτικής ηγεσίας,τις οποίες πίστευε από την εποχή που ήταν ΑΝΥΕΘΑ.

Το σκέφτηκε πολλές φορές από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του ως ΥΕΘΑ. Δεν το τόλμησε. Και χθες στο χειρότερο ίσως πολιτικό “τάϊμινγκ” έκανε την έκπληξη και ως “ταύρος σε υαλοπωλείο” τα έκανε όλα …λαμπόγυαλο!

Ποιος μπορεί να μπει στο μυαλό του κ.Μπεγλίτη και να εξηγήσει γιατί ο ΥΕΘΑ επέλεξε τη χειρότερη στιγμή για να προχωρήσει σε τόσο βαθειές τομές στις ΕΔ; Σε άλλη χρονική στιγμή ,με ένα διαφορετικό και ηπιότερο πολιτικό κλίμα η κίνησή του αυτή θα αντιμετωπιζόταν μόνο με θετικά σχόλια. Αλλά χθες ήταν μια μέρα που οι αλλαγές αυτές ερμηνεύθηκαν με πολλούς και διάφορους τρόπους.

Τα σενάρια που προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον κ.Μπεγλίτη,πολλά και ενδιαφέροντα. Κάποια απ΄ αυτά μοιάζουν απίστευτα,αλλά στις μέρες που ζούμε τι είναι πια απίστευτο;

•Το πιο …απίστευτο:”Ο Μπεγλίτης προχώρησε άμεσα στις αλλαγές,γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους Αρχηγούς ετοίμαζαν κάποια δήλωση που θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως “αντικυβερνητική”. Για να τα λέμε όλα οι “αγωγοί” αυτών των πληροφοριών “φωτογράφιζαν” τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ στους οποίους “χρεωναν” επαφές με μηχανισμούς της ΝΔ!!!

Στη δημιουργία αυτού του “αρρωστημένου” κλίματος βοήθησε τα μέγιστα το πραγματικά περίεργο δημοσίευμα του Forbes το οποίο έκανε λόγο για στρατιωτικό πραξικόπημα στην Ελλάδα!

Άλλοι πάλι “χρεώνουν” την κίνηση των Ευέλπιδων να κάνουν…σημειωτόν και να τραγουδήσουν εμβατήρια στη Θεσσαλονίκη στον στρατηγό Φράγκο!

Όλα αυτά είναι απλά ανοησίες! Τελεία και παύλα.Ο Γιάγκος κατηγορήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της θητείας του για την απόλυτη πίστη του στους ΥΕΘΑ με τους οποίους συνυπήρξε. Ακόμη και με τους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων είχε πρόβλημα,λόγω της καλής σχέσης που πάντα επεδίωκε να έχει με τους ΥΕΘΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ ONALERT.GR

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε