Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Οι μαγικοί καταρράκτες της Ελλάδας – ΦΩΤΟ

Οι μαγικοί καταρράκτες της Ελλάδας – ΦΩΤΟ

Φιδογυριστά μονοπάτια οδηγούν στα μέρη που η πραγματικότητα συναντά το παραμύθι. Οι καταρράκτες έχουν κάτι το μαγικό και το απόκοσμο, θαρρείς πως ζουν ακόμη εκεί νεράϊδες, ξωτικά και νύμφες.

Ανακαλύψτε μαζί μας μερικούς μόνο από τους πολλούς καταρράκτες της Ελλάδας.

ΚΥΘΗΡΑ – Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΝΙΣΣΑΣ

ΦΩΤΟ: KYTHERA.GR

Στο γραφικό χωριό Μυλοπόταμος θα βρείτε μία πινακίδα “Νεράιδα, Καταρράκτης” που σε οδηγεί σε έναν ειδυλλιακό τόπο με τροπικό πράσινο και πανέμορφα γεφύρια. Ένας χώρος μαγικός γεμάτος δρομάκια και ρυάκια, μέσα σε μια ρεματιά, χαρακτηρισμένη φυσικού κάλλους, πλούσια σε βλάστηση με λεύκες και πλατάνια.
Ο καταρράκτης της “Νεράιδας” ή “Φόνισσας” βρίσκετε ανάμεσα σε θεόρατα πλατάνια και τα νερά του πέφτουν λαμπερά, από ύψος 20 μέτρων σχηματίζοντας μια μικρή καταπράσινη λιμνούλα ιδανική για κολύμπι.

ΛΕΥΚΑΔΑ – Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΑΡΗ

ΦΩΤΟ: WATERFALL - HIKING.GR

Ο Καταρράκτης Δημοσάρη βρίσκεται είκοσι χιλιόμετρα νότια της πόλης της Λευκάδας. Για να φθάσετε εκεί περνώντας από το Νυδρί, ακολουθείτε τις πινακίδες και μέσα σε δέκα λεπτά φθάνετε στους πρώτους καταρράκτες. Ύστερα για να φθάσετε στον προορισμό σας ακολουθείτε μια εικοσάλεπτη πεζοπορία μέσα στην άγρια φύση. Αξίζει πραγματικά τον κόπο και είναι μια περιπετειώδης και ενδιαφέρουσα διαδρομή προς τον Καταρράκτη

ΣΥΝΟΡΑ ΗΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΚΑΔΙΑΣ – Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΒΡΟΝΤΟΥ

ΦΩΤΟ: WATERFALL - HIKING.GR

Στο 7ο χλμ Καρυταινας – Ανδρίτσαινας, στην Αρκαδία τα νερά της πηγής του Βρόντου δημιουργούν έναν υπέροχο καταρράκτη πριν καταλήξουν στον Αλφειό ποταμό. Από την Καρύταινα πάρτε το δρόμο για Ατσίχολο και συνεχίστε για το χωριό Μάραθα, παλαιότερα Βλαχόραφτη. Εκεί θα βρείτε το μονοπάτι που οδηγεί στον καταρράκτη.

ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ – Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ ΔΡΥΜΩΝΩΝΑ

Σε υψόμετρο 620 μέτρων, 4 χιλιόμετρα μετά το Μοναστήρι του Οσίου Δαυβίδ, από τον δρόμο που ξεκινά από τις Ροβιές θα φτάσετε στον καταρράκτη του Δρυμώνα.  Η διαδρομή ανάμεσα στο κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον, προσφέρουν αισθήματα ηρεμίας και γαλήνης στους περιηγητές. Τα ορμητικά νερά του σχηματίζουν στο διάβα του άλλους δύο μικρότερους και δύο μεγάλες λίμνες. Η περιοχή έχει διαμορφωθεί τουριστικά. Έχουν κατασκευαστεί μονοπάτια, σκαλοπάτια καθώς επίσης και παγκάκια για ξεκούραση και παιδικές χαρές.

ΔΡΑΜΑ – Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΛΕΠΙΔΑ

ΦΩΤΟ: WATERFALL - HIKING.GR

Ο καταρράκτης ΛΕΠΙΔΑ βρίσκεται στην ορεινή περιοχή του Παρανεστίου Δράμας, σε απόσταση 23 χιλ. από το Παρανέστι με κατεύθυνση βόρεια προς τον οικισμό Διπόταμα. Ύστερα από μία διαδρομή 4 χιλ. χωματόδρομο από τα Διπόταμα συναντούμε τον καταρράκτη. Το μονοπάτι 700 μέτρων κατηφορίζει ανάμεσα από πανύψηλα δέντρα, οξιές και βελανιδιές.

ΞΑΝΘΗ – Ο ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ ΤΟΥ  ΛΕΙΒΑΔΙΤΗ

Η βασική πρόσβαση γίνεται από ασφαλτοστρωμένο δρόμο από την Ξάνθη ακολουθώντας τη διαδρομή Σταυρούπολη – Καρυόφυτο – Λειβαδίτης. Μολις φτάσετε στον χωματόδρομο θα ακούσετε τον ήχο των νερών. Η πρόσβαση στον καταρράκτη γίνεται από απότομο μονοπάτι όμως η ταλαιπωρία αξίζει.

ΕΔΕΣΣΑ – ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ

ΦΩΤΟ: EUROKINISSI

Η πόλη είναι διάσημη για τους καταρράκτες που σχηματίζει ο ποταμός Εδεσσαίος ή Βόδας που ρέει μέσα από την πόλη. Παλαιότερα, οι καταρράκτες ήταν 6-7, αλλά σήμερα απομένουν 2 μεγάλοι και ορισμένοι μικρότεροι. Περιβάλλονται από το καταπράσινο πάρκο των καταρρακτών με αιωνόβια πλατάνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ταξιδεύοντας στη Μεσσηνία – ΦΩΤΟ
 
Ταξιδεύοντας στη Λευκάδα – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Ρόδο – ΦΩΤΟ

Ταξιδεύοντας στη Μήλο – ΦΩΤΟ

Ξενοδοχείο της Ελλάδας στα 10 καλύτερα του κόσμου – ΦΩΤΟ

Ελληνικό νησί στα 10 καλύτερα ταξίδια του κόσμου – ΜΑΓΙΚΕΣ ΦΩΤΟ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε