Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Οι μεγάλοι γράφουν τον πόνο τους στον Άγιο Βασίλη!

REUTERS
Στον … Άη Βασίλη γράφουν τα παράπονα και τα προβλήματά τους οι μεγάλοι, εν μέσω οικονομικής κρίσης

Δεν είναι μόνο τα παιδιά που φέτος στέλνουν γράμματα στον Αη Βασίλη, αλλά και πολλοί μεγάλοι, που σε μια προσπάθεια να αποφορτιστούν από τα προβλήματα και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, εν μέσω κρίσης, απευθύνονται στον αγαπημένο τους άγιο, εναποθέτοντας σ’ αυτόν τις ελπίδες τους για κάποια λύση.
 
Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των ΕΛΤΑ, μέσα στα κόκκινα ειδικά γραμματοκιβώτια που έχουν τοποθετηθεί από τις αρχές Δεκεμβρίου έξω από τα ταχυδρομικά υποκαταστήματα, υπάρχουν και αρκετά γράμματα από μεγαλύτερους φίλους του συμπαθούς αγίου.
 
Τα περισσότερα από αυτά είναι ανώνυμα, με τους μεγαλύτερους σε ηλικία να γράφουν για την ανεργία, τα οικονομικά προβλήματα αλλά και ό,τι άλλο τους απασχολεί.
 
«Άγιε μου Βασίλη, είναι η πρώτη φορά που σου γράφω και ας κοντεύω τα 30. Το μόνο που θέλω από σένα είναι να μου δίνεις δύναμη και υγεία για να μπορώ να ζω τη ζωή μου έτσι, όπως θέλω, να μπορώ να είμαι ευτυχισμένος και να κάνω χαρούμενους τους ανθρώπους που αγαπώ. Επίσης, εάν δεν σου είναι δύσκολο να μου φέρεις πίσω τη μηχανή που μου κλέψανε. Σ’ ευχαριστώ παππούλη», αναφέρει το γράμμα ενός άνδρα.
 
«Καλέ μου Άγιε Βασίλη, κάνε να φωτιστεί ο νους του και να γυρίσει πίσω στο σπιτικό μας, στα παιδιά μας. Να απαλύνει ο πόνος της ψυχής και του μυαλού μας, που προκαλείται από τη στέρηση της παρουσίας του, λόγω που έχει φύγει και ζει με άλλη γυναίκα και τα παιδιά της», γράφει μια γυναίκα, υπογράφοντας: «Θα σου είμαι σε όλη την υπόλοιπη ζωή μου ευγνώμων!».
 
«Αγαπητέ μου Άη Βασίλη, σου γράφω για πρώτη φορά γράμμα και αντί για 12 είμαι 20 ετών. Αν και δεν πιστεύω στην ύπαρξη σου, ας κάνω τον κόπο. Δεν έχω να σου ζητήσω κάτι. Ό,τι θέλω το έχω (υλικά αγαθά). Όχι ότι τα ‘χα και περίσσια αλλά έχω και καλούς γονείς που γίνονται χίλια κομμάτια για μένα και τον αδελφό μου. Σχετικές με τις ψυχικές και συναισθηματικές ανάγκες, την ευχή σου και να ‘μαστε πάντα όλοι καλά. Φιλιά», αναφέρει κάποιο άλλο γράμμα προς τον Άη Βασίλη.
 
Τα γράμματα που στέλνουν κάθε χρόνο οι πολίτες στον αγαπημένο τους άγιο- ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά- ολοένα και αυξάνονται. Πρόκειται για χιλιάδες επιστολές, από τις οποίες κανένα δεν πετιέται. Όλα διαβάζονται (πολλές φορές η διαδικασία της αποδελτίωσης φτάνει ως την άνοιξη) και σε όσα γράμματα υπάρχει σαφής διεύθυνση αποστολέα και γίνεται αντιληπτό πως πρόκειται για παιδάκι, αποστέλλεται ένα μικρό δωράκι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε