weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Οι μεσάζοντες δουλεύουν με κέρδη εως και 1.500% εις βάρος των αγροτών και των καταναλωτών

Οι μεσάζοντες δουλεύουν με κέρδη εως και 1.500% εις βάρος των αγροτών και των καταναλωτών
Το μεγαλύτερο »καπέλο» μπαίνει σε είδη με πολλά στάδια επεξεργασίας όπως για παράδειγμα το ψωμί, τα μακαρόνια και το κρασί.
 
Στο χωριάτικο ψωμί η διαφορά φτάνει στο 1,543%, έναντι 891% το 2008, για το χύμα κρασί στο 752% από 378% προ διετίας και για το ρύζι στο 658% από 324% το 2008.
 
Ενα κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις φεύγει από τον παραγωγό προς 20 λεπτά το κιλό και φτάνει στο ράφι των σούπερ μάρκετ στα 99 λεπτά με τη διαφορά στο 495%.
 
Για ένα μαρούλι ο παραγωγός παίρνει 10 λεπτά αλλά ο καταναλωτής το βρίσκει στα 52 λεπτά, δηλαδή μεδιαφορά 520%.
 
Ενα κιλό ζάχαρη πωλείται στο ράφι προς 82 λεπτά, που σημαίνει διαφορά εως και 435% από την τιμή παραγωγού, ενώ στο μέλι η ψαλίδα ξεπερνάει το 429%.
#TAGS MM