Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Οι νέοι άυπνοι κάτοικοι του Αττικού Πάρκου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Έξι νέους… κατοίκους απέκτησε πρόσφατα το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και πιο συγκεκριμένα το πρώτο δελφινάριο στην Ελλάδα, η λειτουργία του οποίου ξεκινά αυτές τις μέρες.

Οι πρώτοι κάτοικοι του δελφιναρίου θα είναι τέσσερα δελφίνια από τη Λιθουανία, η Κάλια, η Χλόη, ο Ιάσων και ο Ερμής, καθώς και δυο θαλάσσια λιοντάρια από την Ισπανία, η Μάρα και ο Τσάρλι.

Όπως και στο εξωτερικό, έτσι και στην Ελλάδα, το δελφινάριο θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να παρακολουθήσουν από κοντά τα δελφίνια, ενώ υπάρχουν και προγράμματα εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης για τη θάλασσα και την προστασία των δελφινιών, διάρκειας 15 λεπτών. Εξάλλου, το Πάρκο διεξάγει έρευνα αναφορικά στις θεραπευτικές ιδιότητες των δελφινιών για άτομα με ειδικές ανάγκες και κυρίως για παιδιά με αυτισμό.

Το ρινοδέλφινο, όπως η Χλόη και ο Ιάσωνας, είναι ενδημικό είδος της Μαύρης Θάλασσας και βρίσκονται κυρίως στη Βουλγαρία, τη Γεωργία, τη Ρουμανία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Ουκρανία. Το είδος τους τρέφεται με διάφορα ψάρια και θαλασσινά, όπως ρέγκα, κολιό, μπακαλιάρο, γαρίδες και κεφαλόποδα. Μπορούν να καταναλώσουν έως και τα 10 κιλά τροφής την ημέρα.

Διαθέτουν υδροδυναμικό σώμα, κολυμπούν με την ουρά και χρησιμοποιούν το ραχιαίο πτερύγιο για ισορροπία και τα πρόσθια για πηδάλιο. Περνούν το περισσότερο χρόνο της ζωής του κάτω από το νερό και δεν κοιμούνται ποτέ, καθώς τη νύχτα το αριστερό και το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου ξεκουράζονται εναλλάξ, επιτρέποντάς τους να παραμένουν σε εγρήγορση.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε