weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Οι ομογενείς στηρίζουν την Ελλάδα

Οι ομογενείς στηρίζουν την Ελλάδα | Newsit.gr

Στο κύριο άρθρο του στη σημερινή έκδοση της «Greek News», ο εκδότης-διευθυντής της εφημερίδας, Αποστόλης Ζουπανιώτης, από τη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει το τρίπτυχο της εκστρατείας: «Αγαπούμε την Ελλάδα, Βοηθούμε την Ελλάδα στις δύσκολες αυτές οικονομικές συγκυρίες. Αν δεν το κάνουμε εμείς οι Ελληνοαμερικανοί, ποιοι θα το κάνουν;».

«Στις δύσκολες αυτές ώρες, δεν χωρούν μεμψιμοιρίες. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι θα κάνει η κυβέρνηση για την Ελλάδα μας, αλλά τι θα κάνουμε εμείς για τον τόπο των προγόνων μας. Πολλοί από μας, ίσως, έχουν πικρές εμπειρίες και παράπονα. Τώρα, όμως, είναι η ώρα της ευθύνης και του χρέους. Πρέπει κι εμείς, τα 7 εκατομμύρια των Ελλήνων της Διασποράς, να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων και να βοηθήσουμε όλοι για να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα», τονίζει-μεταξύ άλλων- ο κ.Ζουπανιώτης. Και συνεχίζει: «Αυτό που μπορούμε να κάνουμε στο αμέσως προσεχές διάστημα, ώστε να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα, είναι να επισκεφθούμε αυτό το καλοκαίρι την Ελλάδα, που φέτος μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε».

Στο άρθρο του, ο κ. Ζουπανιώτης αναφέρεται στις πρόσφατες 27.000 ακυρώσεις τουριστών, μετά τα τραγικά αποτελέσματα της επίθεσης των κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας, ενώ υπενθυμίζει αντίστοιχη εκστρατεία την Ομογένειας της Αμερικής το 1985-86, όταν η κυβέρνηση Ρίγκαν εξέδωσε την άδικη ταξιδιωτική οδηγία σε βάρος της Ελλάδας. Παράλληλα, θέτει μία σειρά διλημμάτων στους Ελληνοαμερικανούς. 

«Αν κάποιος ξένος επιδρομέας επιτίθετο στην Ελλάδα, πόσοι από εμάς, που θα μπορούσαν, δεν θα έσπευδαν να βοηθήσουν; Το ίδιο συμβαίνει και τώρα, μόνο που οι επιδρομείς έρχονται με «όπλα» την οικονομική κερδοσκοπία», τονίζει ο εκδότης της «Greek News». Και συνεχίζει: «Σκεφθείτε τι θα έκανε η Εβραϊκή Διασπορά σε παρόμοια περίπτωση. Θα πήγαινε στο Ισραήλ αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Εμείς το μόνο που θα κάνουμε είναι να πάμε στην πατρίδα των προγόνων μας, όπου βασιλεύουν η ομορφιά, η γαλήνη, ο ήλιος κι η θάλασσα. Για να ζήσουμε λίγες εβδομάδες κοντά στις ρίζες μας, κοντά στον πλουσιότερο πολιτισμό, κουλτούρα και ιστορία της ανθρωπότητας».

Το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας περιλαμβάνει μηνύματα του Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Βασίλειου Κασκαρέλη, του Προέδρου του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), Στέφανου Ταμβάκη και του Συντονιστή της Περιφέρειας ΣΑΕ, ΗΠΑ, Θεόδωρου Σπυρόπουλου.

«Οι Έλληνες της Διασποράς αποτελούσαν πάντα πηγή έμπνευσης για την Ελλάδα και στάθηκαν στο πλευρό του ελληνικού λαού, σ’ όλους τους αιώνες της πολυτάραχης ιστορίας του. Έτσι κι αυτή τη φορά, καθώς ο ελληνικός λαός διεξάγει τη δική του αναζήτηση ψυχής και αναλαμβάνει τις δικές του ευθύνες, ελπίζουμε ότι η ελληνική Διασπορά θα συνεχίσει να κρατά την Ελλάδα κοντά στην καρδιά του και θα ενθαρρύνει τα μέλη του να επισκεφθούν την πατρίδα των προγόνων του», τονίζει-μεταξύ άλλων-στο μήνυμά του ο Πρέσβης Β. Κασκαρέλης, συγχαίροντας την «Greek News» για την πρωτοβουλία που αναλαμβάνει. 

«Μπορούμε να μετατρέψουμε την κρίση σε ευκαιρία, εάν συνεργαστούμε όλοι μαζί. Ο απανταχού ελληνισμός, ο οποίος στάθηκε πάντοτε στο πλευρό της Ελλάδας, είναι και τώρα έτοιμος να δημιουργήσει γραμμή βοήθειας προς την πατρίδα, που έχει άμεση ανάγκη στήριξης όλων μας», σημειώνει ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Στέφανος Ταμβάκης, αναφέροντας ότι η οργάνωση προωθεί τη συμμετοχή της Ομογένειας σε μια εκστρατεία αύξησης του αριθμού επισκεπτών στην Ελλάδα, υπό το μότο: «Φέτος το Καλοκαίρι Εμείς και οι Φίλοι μας κάνουμε Διακοπές στην Ελλάδα».

«Το Τρίπτυχο Ενημέρωση- Τουρισμός-Πολιτισμός είναι τα κύρια εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο ομογενής για να στηρίξει την Ελλάδα στην παρούσα οικονομική συγκυρία», τονίζει από την πλευρά του ο Συντονιστής της Περιφέρειας ΣΑΕ, ΗΠΑ, Θεόδωρος Σπυρόπουλος. «Οφείλουμε να δώσουμε το παράδειγμα οι ίδιοι οι ομογενείς, επιλέγοντας εφέτος ως τόπο για τις θερινές μας διακοπές την Ελλάδα, συμπαρασύροντας Αμερικανούς, συγγενείς και φίλους».

#TAGS MM