Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Οι πολίτες όμηροι της κόντρας κυβέρνησης-εφοριακών – 48ωρο «λουκέτο» στις εφορίες

Το 2011 τελείωσε χθες για τις εφορίες. Από σήμερα το… μαγαζί είναι κλειστό και εκατοντάδες πολίτες έμειναν με τις εκκρεμότητες στο χέρι, τουλάχιστον ως… του χρόνου!

Πέμπτη και Παρασκευή οι εφοριακοί απεργούν, αντιδρώντας στα… σχολιανά που έχουν ακούσει το τελευταίο διάστημα, με την κυβέρνηση να στοχοποιεί τον κλάδο τους ως υπεύθυνο για την αδυναμία πάταξης της φοροδιαφυγής.

Η συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, όχι μόνο δεν βελτίωσε τα πράγματα, αλλά οδήγησε τις δυο πλευρές σε άγρια κόντρα και καταγγελίες «φωτιά»!

Οι εφοριακοί «φωτογραφίζουν» εκείνους που φοροδιαφεύγουν κι έχουν τα χρήματά τους «ασφαλισμένα» σε τράπεζες της Ελβετίας, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη για να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική.

Και στη μέση του «πολέμου» κυβέρνησης-εφοριακών, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, είναι ο απλός κόσμος. Πολίτες που περίμεναν κάποια χρήματα για να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ή την τελευταία δόση της έκτακτης εισφοράς. Και τώρα που θέλουν να «κλείσουν» τα ανοιχτά μέτωπα, οι εφορίες κατεβάζουν ρολά.

Το υπουργείο εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει προσανατολίζεται 10ήμερη παράταση για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας όσο και 2ήμερη για άλλες φορολογικές εκκρεμότητες, όπως η πληρωμή της έκτακτης εισφοράς.

Την ίδια ώρα, έρχονται στο φως και καταγγελίες πως για πελατειακούς λόγους, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αστέριος Ροντούλης μεσολάβησε για να μην συγχωνευτούν, όπως είχε προγραμματιστεί, οι εφορίες Τυρνάβου και Αγιάς στο νομό Λαρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άγριος πόλεμος Βενιζέλου με τους εφοριακούς – Σκληρές καταγγελίες: “Με τη σωστή φορολογία δεν θα υπήρχε μνημόνιο”

Ο Α.Ροντούλης στο Newsit : Γιατί μεσολάβησα

Καταγγελία ”βόμβα” : Υπουργός γλίτωσε 2 εφορίες

 

Τριπλασιάστηκαν όσοι καταθέτουν πινακίδες ΙΧ στις εφορίες!

Τελευταία μέρα για τις εφορίες – Από αύριο ως… του χρόνου, απεργία!

Χαμός από ουρές στις εφορίες

Προειδοποίηση προς εφόρους: Κόψτε τον λαιμό σας και φέρτε έσοδα γιατί θα ξηλωθείτε!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε