Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

«Οι Πυρήνες της φωτιάς» εμφανίζονταν ως… υπάλληλοι εύρεσης εργασίας!

EUROKINISSI
Πλησίαζαν φοιτητές και τους έταζαν δουλειά για να μπορέσουν να υποκλέψουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να πλαστογραφήσουν ταυτότητες και άλλα έγγραφα…
Ως υπάλληλοι γραφείου ανεύρεσης εργασίας είχαν εμφανιστεί σε φοιτητές περιφερειακά μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» προκειμένου να υποκλέψουν στοιχεία αστυνομικών ταυτοτήτων και να τα χρησιμοποιούν για την ενοικίαση καταλυμάτων και οπλαποθηκών! Έστηναν επίσης «ψεύτικα» αστυνομικά μπλόκα σε υπόγειες διαβάσεις έξω από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και τα ΤΕΙ Αιγάλεω και κατέγραφαν τα στοιχεία νεαρών ατόμων που πίστευαν ότι ακολουθούν διαδικασία εξακρίβωσης στοιχείων.
 
Η ΕΛΑΣ ερευνά ακόμα τη μαρτυρία μίας νεαρής φοιτήτριας η οποία αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός από τους συλληφθέντες στον Βόλο τον «υπάλληλο» εταιρείας που πωλούσε στην πλατεία Συντάγματος κάρτες κινητής τηλεφωνίας και κατέγραψε τα στοιχεία της ταυτότητάς της.
 
Αυτά φέρεται να είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα των στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που ερεύνησαν τον τρόπο που βρέθηκαν, την προηγούμενη εβδομάδα, στην κατοχή των έξι συλληφθέντων – σε Νέα Ιωνία Βόλου και Χολαργό – στοιχεία 27 αστυνομικών ταυτοτήτων αλλά και στρατιωτικών δελτίων ανυποψίαστων πολιτών.
 
Σύμφωνα με το “Βήμα” ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία φέρεται να προκύπτει από τη μαρτυρία δύο 19χρονων φοιτητών στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, οι οποίοι είχαν εκδώσει ταυτότητες σε πόλεις της δυτικής Ελλάδος. Οι δύο νεαροί ανέφεραν ότι είχαν δώσει τα στοιχεία τους σε ένα – δύο νεαρά άτομα τα οποία πριν από τρεις μήνες είχαν εμφανιστεί έξω από την κεντρική πύλη της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου, που συστήνονταν σαν υπάλληλοι εταιρείας που «έκαναν σφυγμομέτρηση για την απασχόληση των νέων». Ζητούσαν έτσι στοιχεία φοιτητών ώστε να τους τοποθετήσουν σε λίστες αναζήτησης εργασίας και για να τους ειδοποιήσουν σε περίπτωση που εντόπιζαν κάποια ευκαιρία για δουλειά.
 
Μάλιστα όπως ανέφερε ένας από τους φοιτητές στο “Βήμα”, «είμαι βέβαιος ότι μέσω αυτής της διαδικασίας αντέγραψαν τα στοιχεία της ταυτότητάς μου. Αφενός γιατί δεν είναι σύμπτωση ότι τα στοιχεία ταυτότητας δύο – τριών φοιτητών που είχαν υποβάλλει στοιχεία για να μπουν σε αυτή τη λίστα βρέθηκαν στην κατοχή των μελών της Συνωμοσίας. Αφετέρου όμως γιατί προτού δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε είχαμε προσπαθήσει να επικοινωνήσουμε με τους υπευθύνους αυτής της έρευνας και είχαμε διαπιστώσει ότι ήταν ανύπαρκτη».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε